Plum Küchen
oppskrift på en deilig og saftig plum kuchen, perfekt som dessert eller til kaffen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 tube på 11 unser kjøleskapskaldt fransk brøddeig (for eksempel Pillsbury)
- 1/2 kopp pluss 4 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 3/4 teskje malt kanel
- 7 store plommer (ca. 680 gram), delt i to, fjernet steinen, hver delt i 8 båter, eller 3 store pærer, skrellet, fjernet steinen, hver delt i 12 båter
- 1 eggehvite
- Frossen vaniljeglassyoghurt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray en 33x23x5 cm bakeform med vegetabilsk oljespray. Rull ut deigen på arbeidsflaten. Strø halvparten av deigen med 2 spiseskjeer sukker. Brett den andre halvparten av deigen over. Overfør deigen til den forberedte formen og trykk den ned i bunnen av formen og opp langs sidene ca. 1,5 cm. Rør sammen 1/2 kopp sukker, maisstivelse og kanel i en stor bolle til maisstivelsen er uten klumper. Tilsett plommer og eggehvite, og vend forsiktig for å blande jevnt. La det stå i 5 minutter. Arranger plommetern i rader på bunnen. Hell sukkerblandingen fra bollen over plommene. Strø de resterende 2 spiseskjeene sukker over plommene. Stek kaken til skorpen er brun og sprø, og plommene er møre, ca. 35–40 minutter. Bruk en stor slikkepott til å overføre kaken til en rist for avkjøling i 15 minutter. Skjær i firkanter og server med iskald vanilje-yogurt, hvis ønskelig.
- 2Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 175°C. Spray en 33x23x5 cm bakeform med vegetabilsk oljespray. Rull ut deigen på arbeidsflaten. Strø halvparten av deigen med 2 spiseskjeer sukker. Brett den andre halvparten av deigen over. Overfør deigen til den forberedte formen og trykk den ned i bunnen av formen og opp langs sidene ca. 1,5 cm.
- 3Rør sammen 1/2 kopp sukker, maisstivelse og kanel i en stor bolle til maisstivelsen er uten klumper. Tilsett plommer og eggehvite, og vend forsiktig for å blande jevnt. La det stå i 5 minutter. Arranger plommetern i rader på bunnen. Hell sukkerblandingen fra bollen over plommene. Strø de resterende