Sjokoladekake med ingefær

Sjokoladekake med ingefær

oppskrift på en saftig og smakfull sjokolade-ingefærkake med krydret ingefær og mørk sjokolade, perfekt for enhver anledning

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • Nonstick grønnsaksspray
  • 2 kopper hvetemel
  • 3/4 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 4 teskjeer malt ingefær
  • 1 1/2 teskjeer natron
  • 1 1/2 teskjeer malt kanel
  • 1/2 teskje salt
  • 1 kopp eplejuice
  • 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 teskje eplesidereddik
  • Melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Spray en rund kakeform på 23 cm med 1,5 cm høye sider med vegetabilsk oljespray. Legg bakepapir i bunnen av formen. Sikt mel, 3/4 kopp sukker, kakaopulver, ingefær, natron, kanel og salt i en stor bolle. Visp juice, olje og eddik i en middels bolle for å blande. Tilsett i de tørre ingrediensene; rør forsiktig til det er akkurat blandet. Skje røren i den forberedte formen. Bruk en slikkepott til å jevne ut toppen. Stek til kaken begynner å trekke seg fra sidene av formen og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter. Overfør formen til en rist og la den avkjøle. Bruk en kniv til å skjære rundt sidene av formen for å løsne kaken. Vend kaken ut på et fat. Vend kaken med forsiden opp. Sikt melis over toppen. Skjær i vinger.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Spray en rund kakeform på 23 cm med 1,5 cm høye sider med vegetabilsk oljespray. Legg bakepapir i bunnen av formen. Sikt mel, 3/4 kopp sukker, kakaopulver, ingefær, natron, kanel og salt i en stor bolle. Visp juice, olje og eddik i en middels bolle for å blande. Tilsett i de tørre ingrediensene; rør forsiktig til det er akkurat blandet. Skje røren i den forberedte formen. Bruk en slikkepott til å jevne ut toppen.
  3. 3Stek til kaken begynner å trekke seg fra sidene av formen og en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter. Overfør formen til en rist og la den avkjøle.
  4. 4Bruk en kniv til å skjære rundt sidene av formen for å løsne kaken. Vend kaken ut på et fat. Vend den med forsiden opp. Sikt melis over toppen. Skjær i