Hello Fresh Mobile Banner
Pine-smøkt og lønnesirupsglassert villlaks

Pine-smøkt og lønnesirupsglassert villlaks

Oppdag hvordan du lager en deilig vill laksefilet med røyksmak av pinne og en søt maple-glaze. Perfekt for en smakfull hovedrett på helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 til 2 store neve grønne furunåler
  • 1/2 kopp bourbon
  • 1/2 kopp grade-B, nylig tappet lønnesirup
  • 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper
  • Fire 6-unse laksefileter, tørket godt
  • Koshersalt, etter smak
  • En 23-centimeters rund avkjølingsrist av metall

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered en grill med middels høy varme, slik at flammene av og til slikker grillristen. La den brenne i minst 30 minutter. Mens ilden varmer, bløtlegg granbar i bourbon.
  2. 2I en bolle, visp sammen sirup, sennep og pepper. Krydre laksen rikelig med salt og dekk den med glasuren.
  3. 3Plasser en stor støpejernspanne på grillristen. La den bli veldig varm. Bruk tang eller din egen varmebestandige hanske, og trykk granbaren ned i bunnen av pannen, vær forsiktig så du ikke heller brennbar bourbon i flammene, og legg rist oppå granbaren. Plasser fisken på toppen av risten og dekk pannen. Stek til fisken er akkurat ugjennomsiktig, omtrent 15 minutter for medium. Server med et lag til med glasur, hvis ønskelig.