
Perfekt kokt egg
Lær hvordan du lager perfekte kokte egg med denne enkle oppskriften. Det tar bare noen få minutter og gir deg deilige, myke egg hver gang.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 7 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1/2 teskje usaltet smør
- 4 teskjeer kremfløte, delt
- 1 spiseskje finhakket kokt skinke
- 1 teskje tynne skiver av gressløk
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 1 stort egg
- 1 skive landbrød, ristet og smurt
- En eggkoker
Fremgangsmåte
- 1Sett coddleren i en middels stor kjele og fyll med vann slik at det når tre fjerdedeler opp på siden av coddleren. Fjern coddleren og kok opp vannet på middels varme. I mellomtiden smør coddleren. Hell i halvparten av fløten og tilsett halvparten av skinke og gressløk; krydre med salt og pepper. Knekk i egget, og topp deretter med resten av fløten, skinken og gressløken. Krydre med salt og pepper og forsegl coddleren. Plasser coddleren i vannet og kok egget til hviten er stivnet, men plommen fortsatt er rennende, omtrent 8 minutter. Server med toast.