Pekan-kaker

Pekan-kaker

Lær hvordan du lager perfekte pecan squares med denne enkle oppskriften. En søt og sprø kake som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper (3 staver) kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 1/2 kopp melis
  • En klype salt
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 stort egg, pisket for å blande
  • 1 1/2 kopper (pakket) gyllenbrunt sukker
  • 3/4 kopp honning
  • 1 1/2 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 4 kopper pekannøtter i halve

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Bland ¾ kopp smør, melis og salt i en foodprocessor. Kjør til det begynner å danne seg fuktige klumper. Tilsett mel og egg, og kjør bare til deigen samler seg. Trykk deigen ut i bunnen og opp langs sidene av en 33 x 23 x 5 cm bakeform. Stek til skorpen er gyllenbrun, ca. 22 minutter. La skorpen avkjøle litt. Oppretthold ovnstemperaturen. Kok opp brunt sukker, honning og resten av ¾ kopp smør i en stor, tykk kjele, og rør ofte. La det koke i 2 minutter. Tilsett vanilje. Rør inn pekannøtter. Hell pekannøttfyllet over den forberedte bunnen. Stek til fyllet tykner og bobler over hele, ca. 25 minutter. La det avkjøle helt på en rist. Skjær i 5 cm store firkanter. (Pekannøttfirkantene kan lages opptil én dag i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur.)