Artisjokk- og blåmuggostbisque

Artisjokk- og blåmuggostbisque

Lær hvordan du lager en kremet artichoke-blue cheese bisque, perfekt som forrett. En enkel oppskrift som kombinerer artisjokk og blåmuggost for en unik smaksopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss smør
  • 2. 1 løk, hakket
  • 3. 1/3 kopp vermut
  • 4. 2 pakker à 8 gram frosne artisjokkhjerter
  • 5. 3 kopper lavsalt kyllingbuljong
  • 6. 1/4 teskje tørket timian
  • 7. 1/4 kopp pisket krem
  • 8. 1/4 kopp smuldret blåmuggost (ca. 2 gram)
  • 9. Hakket frisk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett vermut og la det småkoke til all væske har fordampet, ca. 4 minutter. Tilsett artisjokkhjerter, kraft og timian. La det småkoke til artisjokkhjertene begynner å falle fra hverandre, ca. 10 minutter. Fjern fra varmen. La det avkjøles litt. Arbeid i porsjoner og kjør suppen glatt i en blender til den er jevn. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Hell suppen over i en kjele. Rør inn fløte og blåmuggost. La det småkoke over middels varme til osten smelter og suppen er jevn, mens du visper kontinuerlig, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i boller. Strø over finhakket gressløk og server.
  2. 22. Smelt smør i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme. Tilsett løk og sautér til den er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett vermut og la det småkoke til all væske har fordampet, ca. 4 minutter. Tilsett artisjokkhjerter, kraft og timian. La det småkoke til artisjokkhjertene begynner å falle fra hverandre, ca. 10 minutter. Fjern fra varmen. La det avkjøles litt. Arbeid i porsjoner og kjør suppen glatt i en blender til den er jevn. (Kan forberedes 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 33. Hell suppen over i en kjele. Rør inn fløte og blåmuggost. La det småkoke over middels varme til osten smelter og suppen er jevn, mens du visper kontinuerlig, ca. 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Server suppen i boller. Strø over finhakket gressløk og server.