Poppy Seed Squares

Poppy Seed Squares

Lær hvordan du lager sprø og smakfulle poppy seed squares med denne enkle oppskriften. Perfekt til kaffen eller som dessert!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 12-grams boks med poppseedsfyll til kaker, bakverk og desserter
  • 4 teskjeer fersk sitronjuice
  • 2 teskjeer revet sitronskall
  • 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1 stort eggehvite
  • 2 kopper hvetemel
  • 1/2 kopp melis
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 1/4 teskje salt
  • 1/2 kopp (1 stang) kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 1 stort egg
  • 1/4 kopp rømme
  • 1 stort eggeplomme, pisket med 1 spiseskje vann (glasur)
  • Melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 375°F. Smør en 8-tommers kvadratisk bakeform. Bland poppy seed-fyll, sitronsaft, sitrusskall og vanilje i en middels bolle. Pisk eggehviten i en liten bolle til den er stiv, men ikke tørr. Vend eggehviten forsiktig inn i fyllet. Sett til side. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Bruk fingertuppene til å gni smør inn i de tørre ingrediensene til blandingen ligner grovt mel. Bland egg og rømme i en liten bolle. Tilsett i melblandingen og rør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen og del den i to like deler. Trykk den første deigen ut i bunnen av den forberedte formen. Stek bunnen til den er gyllen, ca. 15 minutter. Fordel fyllet over bunnen. På en melet overflate, trykk ut den andre deigen til en 8-tommers kvadrat. Legg den oppå fyllet og trykk den forsiktig på plass. Pensle med glasur. Stek til bunnen er gyllen, ca. 35 minutter. Sikt over melis. Avkjøl i formen på en rist. Skjær kaken i kvadrater.
  2. 2Forvarm ovnen til 375°F. Smør en 8-tommers kvadratisk bakeform. Bland poppy seed-fyll, sitronsaft, sitrusskall og vanilje i en middels bolle. Pisk eggehviten i en liten bolle til den er stiv, men ikke tørr. Vend eggehviten forsiktig inn i fyllet. Sett til side.
  3. 3Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en stor bolle. Bruk fingertuppene til å gni smør inn i de tørre ingrediensene til blandingen ligner grovt mel. Bland egg og rømme i en liten bolle. Tilsett i melblandingen og rør til det dannes fuktige klumper. Samle deigen og del den i to like deler. Trykk den første deigen ut i bunnen av den forberedte formen.