
Appelsin-, reddik- og olivensalat
oppskrift på en frisk og smakfull salat med oransje, reddik og oliven. perfekt som forrett eller lett måltid på varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 5 navleoransjer
- 2. 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 3. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 4. 1 teskje honning
- 5. 1/8 teskje kanel
- 6. 1/8 teskje cayennepepper
- 7. 8 reddiker, trimmet og skåret i tynne båter
- 8. 12 oliven som er kurert i olje, uten stein og hakket
Fremgangsmåte
- 11. Skjær skallet og den hvite hinnene av 4 appelsiner med en skarp kniv. Del appelsinene i to på langs, og skjær dem deretter i tynne skiver på ca. 0,6 cm. Press ut nok saft fra den gjenværende appelsinen til å måle 3 spiseskjeer. Visp sammen appelsin- og sitronsaft, olje, honning, kanel og cayenne til det er jevnt emulgerende. Krydre med salt og pepper. Tilsett appelsinskivene, reddikene og oliven, og vend forsiktig. La stå i romtemperatur i 15 minutter før servering.
- 22. Skjær skallet og den hvite hinnene av 4 appelsiner med en skarp kniv. Del appelsinene i to på langs, og skjær dem deretter i tynne skiver på ca. 0,6 cm. Press ut nok saft fra den gjenværende appelsinen til å måle 3 spiseskjeer.
- 33. Visp sammen appelsin- og sitronsaft, olje, honning, kanel og cayenne til det er jevnt emulgerende. Krydre med salt og pepper. Tilsett appelsinskivene, reddikene og oliven, og vend forsiktig. La stå i romtemperatur i 15 minutter før servering.