Hello Fresh Mobile Banner
Ukedagsrød karri

Ukedagsrød karri

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull weeknight red curry. Perfekt for travle hverdagskvelder. Rask, lett og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor sjalottløk
  • 6 hvitløksfedd
  • 1 (2-tommers) bit ingefær, skrelt og delt i biter
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2 spiseskjeer rød currypaste
  • 2 teskjeer malt gurkemeie
  • 1 ½ kopper hele, skrelte tomater, pluss saften fra én 15-unse boks eller halve av en 28-unse boks
  • 1 (13,5-unse) boks usøtet kokosmelk
  • Kosher-salt
  • 450 gram blandede grønnsaker (som blomkål, gulrøtter og/eller sjalottløk), skåret i 2,5 cm biter
  • 450 gram fast hvit fisk (som kveite eller torsk), skinn fjernet, skåret i 5 cm biter
  • Kokte risnudler, korianderblader med de myke stilkene, og limebåter (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 1Pulsér shallot, hvitløk og ingefær i en food processor til finhakk. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett shallot, blantur og kok, rør ofte, til det er gyldent, ca. 4 minutter. Tilsett currypaste og gurkemeie; kok, rør, til pastaen har fått en mørkere farge og blanturen begynner å feste seg i bunnen av pannen, ca. 3 minutter. Tilsett tomater, knus dem med hendene, og hell i saften. Kok, rør ofte og skrap opp brune biter, til tomatene begynner å brytes ned og feste seg i bunnen av kjelen, ca. 5 minutter. Rør inn kokosmelk og smak til med salt. La det småkoke, rør av og til for å forhindre at det brenner seg, til blanturen er litt tykkere og smakene har blandet seg, ca. 8–10 minutter. Tilsett grønnsaker og hell i nok vann til å dekke. Kok opp og la det småkoke, rør av og til, til grønnsakene er sprø-møre, ca. 8–10 minutter. Krydre fisken over hele med salt og legg den forsiktig i curryen (tilsett litt mer vann hvis den er veldig tykk). La det småkoke, og kok bare til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Server curryen over risnudler og topp med koriander og en skvis lime.
  2. 2Pulsér shallot, hvitløk og ingefær i en food processor til finhakk. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett shallot, blantur og kok, rør ofte, til det er gyldent, ca. 4 minutter. Tilsett currypaste og gurkemeie; kok, rør, til pastaen har fått en mørkere farge og blanturen begynner å feste seg i bunnen av pannen, ca. 3 minutter. Tilsett tomater, knus dem med hendene, og hell i saften. Kok, rør ofte og skrap opp brune biter, til tomatene begynner å brytes ned og feste seg i bun