
Ukedagsrød karri
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull weeknight red curry. Perfekt for travle hverdagskvelder. Rask, lett og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor sjalottløk
- 6 hvitløksfedd
- 1 (2-tommers) bit ingefær, skrelt og delt i biter
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer rød currypaste
- 2 teskjeer malt gurkemeie
- 1 ½ kopper hele, skrelte tomater, pluss saften fra én 15-unse boks eller halve av en 28-unse boks
- 1 (13,5-unse) boks usøtet kokosmelk
- Kosher-salt
- 450 gram blandede grønnsaker (som blomkål, gulrøtter og/eller sjalottløk), skåret i 2,5 cm biter
- 450 gram fast hvit fisk (som kveite eller torsk), skinn fjernet, skåret i 5 cm biter
- Kokte risnudler, korianderblader med de myke stilkene, og limebåter (til servering)
Fremgangsmåte
- 1Pulsér shallot, hvitløk og ingefær i en food processor til finhakk. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett shallot, blantur og kok, rør ofte, til det er gyldent, ca. 4 minutter. Tilsett currypaste og gurkemeie; kok, rør, til pastaen har fått en mørkere farge og blanturen begynner å feste seg i bunnen av pannen, ca. 3 minutter. Tilsett tomater, knus dem med hendene, og hell i saften. Kok, rør ofte og skrap opp brune biter, til tomatene begynner å brytes ned og feste seg i bunnen av kjelen, ca. 5 minutter. Rør inn kokosmelk og smak til med salt. La det småkoke, rør av og til for å forhindre at det brenner seg, til blanturen er litt tykkere og smakene har blandet seg, ca. 8–10 minutter. Tilsett grønnsaker og hell i nok vann til å dekke. Kok opp og la det småkoke, rør av og til, til grønnsakene er sprø-møre, ca. 8–10 minutter. Krydre fisken over hele med salt og legg den forsiktig i curryen (tilsett litt mer vann hvis den er veldig tykk). La det småkoke, og kok bare til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter. Server curryen over risnudler og topp med koriander og en skvis lime.
- 2Pulsér shallot, hvitløk og ingefær i en food processor til finhakk. Varm opp olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett shallot, blantur og kok, rør ofte, til det er gyldent, ca. 4 minutter. Tilsett currypaste og gurkemeie; kok, rør, til pastaen har fått en mørkere farge og blanturen begynner å feste seg i bunnen av pannen, ca. 3 minutter. Tilsett tomater, knus dem med hendene, og hell i saften. Kok, rør ofte og skrap opp brune biter, til tomatene begynner å brytes ned og feste seg i bun