
Kjeksruller med krydret sukker-honningglasur
oppskrift på deilige pastry twists med krydret sukker-honningglasur. perfekt som snack eller til kaffe. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper hvetemel
- 2. 1/4 teskje (generøst) salt
- 3. 1/8 teskje (generøst) tørrgjær
- 4. 1/4 kopp talg, skåret i 1/2-tommers terninger, romtemperert
- 5. 1/2 kopp tørr hvitvin, romtemperert
- 6. Ekstra virgin olivenolje (til steking)
- 7. 1 kopp honning
- 8. 1 kopp melis
- 9. 1 spiseskje kanel
- 10. 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 11. Spesialutstyr: Utskåret kjevle med bølgete kant
Fremgangsmåte
- 11. For pastries: Visp mel, salt og gjær i en middels stor bolle for å blande godt. Tilsett fett og gni inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Lag en fordypning i midten av blandingen og hell vinen i fordypningen. Rør med en gaffel til det dannes en shaggy deig. Samle deigen og hell den ut på en lett melet arbeidsflate. Elt deigen til den er glatt og elastisk, og tilsett varmt vann teskjevis hvis deigen er tørr, ca. 10 minutter. Dekk et stort bakepapirkledd stekebrett med bakepapir. Kjevle ut deigen på den lett melete overflaten til ca. 3 mm tykkelse. Bruk en bølget kjevle til å kutte deigen i strimler på 4 cm lengde og 3 cm bredde. Vri forsiktig hver stripe i midten, slik at de danner en sløyfe. Legg deigstripsene på det forberedte stekebrettet. Kjevle ut de resterende deigrestene til ca. 3 mm tykkelse og kutt ut flere strimler. Vri stripene og legg dem på stekebrettet. Hell nok olivenolje i en stor kjele til å dekke ca. 4 cm. Fest et dypfrysetermometer til sidene av kjelen med bulbene nedsenket i oljen; varm oljen til 180°C. Arbeid i porsjoner, og stek deigstripsene i oljen til de er gylne på alle sider, og snu dem av og til, ca. 2–3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre de stekte bakverkene til papirhåndklær for å renne av. La dem avkjøle helt. FORHÅNDS: Kan lages 1 dag i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.
- 22. Visp mel, salt og gjær i en middels stor bolle for å blande godt. Tilsett fett og gni inn med fingertuppene til blandingen ligner grovt mel. Lag en fordypning i midten av blandingen og hell