Fyllet kalvesteik

Fyllet kalvesteik

oppskrift på fylt kalvesteik, perfekt til festlige anledninger. lær hvordan du lager en saftig og smakfull hovedrett med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 5 mellomstore hvite soppknapper
  • 1/2 (280 gram) pakke frossen hakket spinat, tint
  • 3 kvister fersk rosmarin
  • 280 gram store grønne oliven fylt med paprika
  • Skall av 1 appelsin
  • Skall av 1 liten sitron
  • 1 (1,4 kg) kalvesteik, bundet og knytt
  • Fin sjøsalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss honning
  • 6 ss aprikosmarmelade
  • 2 ts imitasjonssenne

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190°C. Legg soppen, den halvannen pakke tinte spinaten, blader fra rosmarinstilker, oliven, appelsinskall og sitronskall i en food processor med metallblad. Puls til det er blandet til en jevn pasta. Løs opp opphenget på kalven. Krydre begge sider med salt og pepper. Fordel fyllepasta jevnt over overflaten av kalven, og dekk den rikelig. Rull kalven sammen igjen og bind den stramt nok til å holde den sammen; ikke bind for stramt, ellers vil fyllet renne ut. Fyllet vil være synlig. Varm opp olivenolje i en stor stekepanne. Brun kalverullen på alle sider til den er dyp gyldenbrun. Legg den brune kalverullen i en stekeplate. I en liten bolle, bland honning, aprikosmarmelade og sennep. Gni alle kjøttflatene med et tykt lag av aprikos-honning-blandingen, og spar litt til senere. Stek i 1 time, dekket. Ta ut kalven av ovnen og pensle med resten av aprikos-honning-blandingen. Sett den tilbake i ovnen uten lokk i ytterligere 15 minutter. La kalven hvile i 10 minutter før du skjærer i den. Den skal være saftig og litt rosa i midten.
  2. 2Forvarm ovnen til 190°C.
  3. 3Legg soppen, den halvannen pakke tinte spinaten, blader fra rosmarinstilker, oliven, appelsinskall og sitronskall i en food processor med metallblad. Puls til det er blandet til en jevn pasta.
  4. 4Løs opp opphenget på kalven. Krydre begge sider med salt og pepper. Fordel fyllepasta jevnt over overflaten av kalven, og dekk den rikelig.
  5. 5Rull kalven sammen igjen og bind den stramt nok til å holde den sammen; ikke bind for stramt, ellers vil fyllet renne ut. Fyllet vil være synlig.
  6. 6Varm opp olivenolje i en stor stekepanne. Brun kalverullen på alle sider til