Potet- og pastinakkmos

Potet- og pastinakkmos

Lær hvordan du lager en deilig potet- og pastinakkmos. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller vegetarretter. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 middels stor pastinakk (1/4 lb), skrelt og kuttet på tvers i 2,5 cm biter
  • 1 stor Yukon Gold-potet (1/2 lb), skrelt og kuttet i 5 cm biter
  • 1 1/2 teskje salt
  • 2 teskje usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk pastinakk og potet med kaldt vann slik at vannet dekker dem med én tomme i en 3-liters kjele, og tilsett deretter salt. Kok opp, delvis dekket. Skru ned varmen og la grønnsakene småkoke, delvis dekket, til de er veldig møre, ca. 10 til 15 minutter. Reserver 1/4 kopp kokevann, og sil deretter grønnsakene i en sil. Ha grønnsakene tilbake i kjelen og mos dem grovt med en potetmoser eller en gaffel, og kast eventuelt den seige kjernen fra pastinakken hvis nødvendig. Rør inn smør, 2 spiseskjeer av det reserverte kokevannet, samt salt og pepper etter smak. Tynn ut med mer kokevann hvis ønskelig.
  2. 2Dekk pastinakk og potet med kaldt vann slik at vannet dekker dem med én tomme i en 3-liters kjele, og tilsett deretter salt. Kok opp, delvis dekket. Skru ned varmen og la grønnsakene småkoke, delvis dekket, til de er veldig møre, ca. 10 til 15 minutter.
  3. 3Reserver 1/4 kopp kokevann, og sil deretter grønnsakene i en sil. Ha grønnsakene tilbake i kjelen og mos dem grovt med en potetmoser eller en gaffel, og kast eventuelt den seige kjernen fra pastinakken hvis nødvendig. Rør inn smør, 2 spiseskjeer av det reserverte kokevannet, samt salt og pepper etter smak. Tynn ut med mer kokevann hvis ønskelig.