
Potet- og pastinakkmos
Lær hvordan du lager en deilig potet- og pastinakkmos. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller vegetarretter. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 middels stor pastinakk (1/4 lb), skrelt og kuttet på tvers i 2,5 cm biter
- 1 stor Yukon Gold-potet (1/2 lb), skrelt og kuttet i 5 cm biter
- 1 1/2 teskje salt
- 2 teskje usaltet smør
Fremgangsmåte
- 1Dekk pastinakk og potet med kaldt vann slik at vannet dekker dem med én tomme i en 3-liters kjele, og tilsett deretter salt. Kok opp, delvis dekket. Skru ned varmen og la grønnsakene småkoke, delvis dekket, til de er veldig møre, ca. 10 til 15 minutter. Reserver 1/4 kopp kokevann, og sil deretter grønnsakene i en sil. Ha grønnsakene tilbake i kjelen og mos dem grovt med en potetmoser eller en gaffel, og kast eventuelt den seige kjernen fra pastinakken hvis nødvendig. Rør inn smør, 2 spiseskjeer av det reserverte kokevannet, samt salt og pepper etter smak. Tynn ut med mer kokevann hvis ønskelig.
- 2Dekk pastinakk og potet med kaldt vann slik at vannet dekker dem med én tomme i en 3-liters kjele, og tilsett deretter salt. Kok opp, delvis dekket. Skru ned varmen og la grønnsakene småkoke, delvis dekket, til de er veldig møre, ca. 10 til 15 minutter.
- 3Reserver 1/4 kopp kokevann, og sil deretter grønnsakene i en sil. Ha grønnsakene tilbake i kjelen og mos dem grovt med en potetmoser eller en gaffel, og kast eventuelt den seige kjernen fra pastinakken hvis nødvendig. Rør inn smør, 2 spiseskjeer av det reserverte kokevannet, samt salt og pepper etter smak. Tynn ut med mer kokevann hvis ønskelig.