Tarama-kroketter

Tarama-kroketter

Lær hvordan du lager deilige tarama croquettes med denne enkle oppskriften. Perfekt for forrett eller tapas, med en rik smak av sjømat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 små russetpoteter, skrellet og skåret i 2,5 cm biter
  • 4 kopper terninger av daggammelt, uten skorpe fransk brød (ca. 340 gram)
  • 6 grønne løk, grovhakket
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer hel melk
  • 1/3 kopp tarama* (lys oransje karpe-rog; ca. 115 gram)
  • 1 stort egg
  • 2 store eggehviter
  • 3 kopper ferske brødsmuler laget av uten-skorpe fransk brød
  • Olivenolje (til steking)
  • Safflorolje (til steking)
  • Sitronbåter

Fremgangsmåte

  1. 1Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Returner potetene til kjelen; mos dem. Bland brødterninger, grønne løk, 1/2 kopp melk og tarama i en foodprocessor. Kjør til en jevn, glatt pasta dannes. Overfør blandingen til en bolle. Tilsett ett helt egg og 1 kopp moste poteter (sett til side eventuelle rester av potet til annet bruk); rør godt for å blande. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 4 timer, gjerne opptil 1 dag. Lett pisk eggehvitene og de resterende 2 spiseskjeene melk i en middels bolle for å blande. Ha brødsmuler på en tallerken. Form 2 spiseskjeer tarama-blanding til en ball, og trykk den lett flat. Dypp i eggehviteblandingen, og dekk deretter begge sider med brødsmuler. Gjenta med resten av tarama-blandingen. Hell like mye olivenolje og solsikkeolje i en tung stor kjele slik at det dekker ca. 1 tomme. Fest et dypfriteringstermometer til siden av kjelen og varm opp oljen over middels høy varme til 175°C (350°F). Arbeid i porsjoner, og legg tarama-krokettene i pannen. Friter til de er gyldne og sprø, ca. 3 minutter på hver side. Overfør til tørkepapir for å renne av. Legg krokettene på et fat. Server varme, med sitronbåter ved siden av.
  2. 2Kok poteter i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Returner potetene til kjelen; mos dem.
  3. 3Bland brødterninger, grønne løk, 1/2 kopp melk og tarama i en foodprocessor. Kjør til en jevn, glatt pasta dannes. Overfør blandingen til en bolle. Tilsett ett helt egg og 1 kopp moste poteter (sett til side eventuelle rester av potet til annet