
Gløgg
oppskriften på glögg gir deg en varm og krydret drikk perfekt for vintermåltider og julefeiring. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke
Ingredienser
- 1 flaske tawny portvin
- 1 flaske Madeira
- 1 flaske medium tørr sherry
- 1/2 flaske tørr rødvin
- 15 nellikspiker
- 15 kardemommekjerner
- 1 stang kanel
- 1/2 pund sukkerklumper
- 1/2 kopp brandy
- 1 kopp rosiner
- 1 kopp skåldede mandler
Fremgangsmåte
- 1Bland alle ingrediensene unntatt sukker, brandy, rosiner og nøtter i en tykk kjele og varm forsiktig opp. Når vinblandingen er varm, plasser et rist på toppen av kjelen slik at det dekker halve delen. Arranger sukkerbitene på risten, varm opp brandyen, hell den over sukkeret og sett den i flammer. Øs vinblandingen over det flammende sukkeret til sukkeret er oppløst. Server i 8-ounce krus, pyntet med mandler og rosiner.
- 2Bland alle ingrediensene unntatt sukker, brandy, rosiner og nøtter i en tykk kjele og varm forsiktig opp. Når vinblandingen er varm, plasser et rist på toppen av kjelen slik at det dekker halve delen. Arranger sukkerbitene på risten, varm opp brandyen, hell den over sukkeret og sett den i flammer. Øs vinblandingen over det flammende sukkeret til sukkeret er oppløst. Server i 8-ounce krus, pyntet med mandler og rosiner.