
Pasta med linsebolognese
oppskrift på pasta med smakfull linse-bolognese, perfekt for en vegetarisk hovedrett. enkel å lage og full av næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss ekstra virgin olivenolje
- 1/2 liten løk, hakket
- 1 liten gulrot, hakket
- 1 stilk selleri, hakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 1/2 ts tomatpuré
- 2 bokser (à 450 g) hele, skrelte plommetomater, drenert og grovhakket (juicen avsatt)
- 1 1/4 kopper tørkede franske grønne linser
- Grovt havsalt eller kosher-salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 450 g pasta, for eksempel cavatappi, rigatoni eller ziti
- Pecorinoost, revet eller skåret i tynne skiver
- Fersk basilikum, hakket (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1I en stor gryte over middels varme, varm opp olivenoljen. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk, og kok sakte til grønnsakene mykner og blir gylne, omtrent 20 minutter.
- 2Øk varmen til middels høy og tilsett tomatpuré. Kok til blandingen tørker ut litt, ca. 3 minutter. Hell i den reserverte juicen fra tomatene og kok, mens du skraper opp de brune bitene fra bunnen av pannen, til væsken har redusert til halvparten, 1 til 2 minutter.
- 3Rør inn linser, tomater og 1 kopp vann. Kok opp, og skru ned varmen. Krydre med salt og pepper, og la det småkoke til linsene er møre, 30 minutter til 1 time, avhengig av linsene. (Hvis sausen begynner å tørke ut, tilsett mer vann etter behov.) Skru ned varmen til lav og hold den varm.
- 4Kok pastaen etter anvisning på pakken; sil av vannet. Server med linsesausen, dryss over pecorinoost, og pynt med basilikum, hvis ønskelig.
- 5I en stor gryte over middels varme, varm opp olivenoljen. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk, og kok sakte til grønnsakene mykner og blir gylne, omtrent 20 minutter.
- 6Øk varmen til middels høy og tilsett tomatpuré. Kok til blandingen tørker ut litt, ca. 3 minutter. Hell i den reserverte juicen fra tomatene og kok, mens du skraper opp de brune bitene fra bunnen av pannen, til væsken har redusert til halvparten, 1 til 2 minutter.
- 7Rør inn linser, tomater og 1 kopp vann. Kok opp, og skru ned varmen. Krydre med salt og pepper, og la det småkoke til linsene er møre, 30 minutter til 1 time, avhengig av linsene. (Hvis sausen begynner å tørke ut, tilsett mer vann etter behov.) Skru ned varmen