Pasta med linsebolognese

Pasta med linsebolognese

oppskrift på pasta med smakfull linse-bolognese, perfekt for en vegetarisk hovedrett. enkel å lage og full av næring.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 liten løk, hakket
  • 1 liten gulrot, hakket
  • 1 stilk selleri, hakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 1/2 ts tomatpuré
  • 2 bokser (à 450 g) hele, skrelte plommetomater, drenert og grovhakket (juicen avsatt)
  • 1 1/4 kopper tørkede franske grønne linser
  • Grovt havsalt eller kosher-salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 450 g pasta, for eksempel cavatappi, rigatoni eller ziti
  • Pecorinoost, revet eller skåret i tynne skiver
  • Fersk basilikum, hakket (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte over middels varme, varm opp olivenoljen. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk, og kok sakte til grønnsakene mykner og blir gylne, omtrent 20 minutter.
  2. 2Øk varmen til middels høy og tilsett tomatpuré. Kok til blandingen tørker ut litt, ca. 3 minutter. Hell i den reserverte juicen fra tomatene og kok, mens du skraper opp de brune bitene fra bunnen av pannen, til væsken har redusert til halvparten, 1 til 2 minutter.
  3. 3Rør inn linser, tomater og 1 kopp vann. Kok opp, og skru ned varmen. Krydre med salt og pepper, og la det småkoke til linsene er møre, 30 minutter til 1 time, avhengig av linsene. (Hvis sausen begynner å tørke ut, tilsett mer vann etter behov.) Skru ned varmen til lav og hold den varm.
  4. 4Kok pastaen etter anvisning på pakken; sil av vannet. Server med linsesausen, dryss over pecorinoost, og pynt med basilikum, hvis ønskelig.
  5. 5I en stor gryte over middels varme, varm opp olivenoljen. Tilsett løk, gulrot, selleri og hvitløk, og kok sakte til grønnsakene mykner og blir gylne, omtrent 20 minutter.
  6. 6Øk varmen til middels høy og tilsett tomatpuré. Kok til blandingen tørker ut litt, ca. 3 minutter. Hell i den reserverte juicen fra tomatene og kok, mens du skraper opp de brune bitene fra bunnen av pannen, til væsken har redusert til halvparten, 1 til 2 minutter.
  7. 7Rør inn linser, tomater og 1 kopp vann. Kok opp, og skru ned varmen. Krydre med salt og pepper, og la det småkoke til linsene er møre, 30 minutter til 1 time, avhengig av linsene. (Hvis sausen begynner å tørke ut, tilsett mer vann etter behov.) Skru ned varmen