Hello Fresh Mobile Banner
Bucatini all'Amatriciana

Bucatini all'Amatriciana

Lær hvordan du lager den klassiske italienske retten bucatini all'amatriciana. En enkel og smakfull oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 unser guanciale, kuttet i terninger på 1/4 tomme
  • 2 teskjeer rød pepperflak
  • 2 bokser (14,5 unser) hermetiske tomater med væske, hakket
  • 680 gram bucatini eller spaghetti
  • Kosher-salt
  • 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
  • 1 1/4 kopper (4 unser) revet Pecorino Romano

Fremgangsmåte

  1. 1Stek guanciale i en stor, dyp stekepanne over middels varme, rør av og til, til det er brunt og sprøtt, og fettet er fullt ut utløst, ca. 10 minutter. Rør inn knust rød pepper og kok i 1 minutt. Tilsett tomater og la det småkoke til det tykner og tomatene har brutt ned, ca. 15 minutter.
  2. 2I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er akkurat al dente. Sil av pastaen, og spar 1 kopp av kokevannet. Tilsett pastaen i stekepannen sammen med det reserverte kokevannet og kok på høy varme, rør og kast, til pastaen er rikelig dekket av saus, ca. 3 minutter. Rør inn olje og ost, og server.
  3. 3Kok guanciale i en stor, dyp stekepanne over middels varme, rør av og til, til det er brunt og sprøtt, og fettet er fullt ut utløst, ca. 10 minutter. Rør inn knust rød pepper og kok i 1 minutt. Tilsett tomater og la det småkoke til det tykner og tomatene har brutt ned, ca. 15 minutter.
  4. 4I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er akkurat al dente. Sil av pastaen, og spar 1 kopp av kokevannet. Tilsett pastaen i stekepannen sammen med det reserverte kokevannet og kok på høy varme, rør og kast, til pastaen er rikelig dekket av saus, ca. 3 minutter. Rør inn olje og ost, og server.
  5. 5Forberedelse: Sausen kan lages opptil 3 dager i forveien. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet.
  6. 6Sausen kan lages opptil 3 dager i forveien. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet.