
Tuna Tostadas, Contramar-stil
oppskrift på tunfisktostadas i contramar-stil. en smakfull og enkel forrett som passer til sommerfesten. lær hvordan du lager autentiske mexicanske tostadas hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 eggeplomme, avkjølt
- 1 spiseskje ferskpresset sitronsaft
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 1/4 kopp avrent, hakket chipotle-chili i adobosaus
- 1 teskje kosher-salt
- Vegetabilsk olje til dypsteking
- 12 mais tortillas (4- til 5-tommers størrelse) (kjøpt i denne størrelsen eller kuttet til riktig størrelse med saks)
- 3 store purre, bare den hvite og lysegrønne delen, delt i to på langs, deretter kuttet i tverrsnitt på 1/4 tomme til halvmåner (3 kopper)
- 1/2 kopp soyasaus
- 1/2 kopp ferskpresset limesaft (fra ca. 4 lime)
- 450 gram sashimi-kvalitets tunfiskfilet, skåret i 1/8-tommers tykke skiver
- 2 avokadoer, delt i to, fjernet steinen, skrelt og skåret i 24 skiver, hver 1/8 tomme tykk
- Kosher-salt
- 12 limebåter (ca. 2 lime)
Fremgangsmåte
- 1For å lage aiolien, bland eggeplommen, sitronsaften og hvitløk i en blender og kjør i 30 til 45 sekunder, til det er jevnt. Med blenderen i gang, hell i oljen i en veldig langsom, tynn, jevn strøm til blandingen emulgerer og tykner. (Hvis aiolien begynner å skille seg, prøv å veksle mellom å tilsette oljen og noen dråper iskaldt vann til blandingen har emulgert.) Tilsett chiles og salt, og kjør i ytterligere 30 sekunder, til chiles er godt innarbeidet. Overfør til en lukket beholder og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes; den vil holde i opptil 3 dager.
- 2For å lage tostadas, hell oljen til en dybde på 2,5 cm i en stor, dyp, tung panne og varm opp til 190°C på en frityrtermometer. Legg et stort fat med papirhåndklær. Legg tortillalefsene, én eller to av gangen (avhengig av størrelsen på pannen), i den varme oljen og kok, snu en gang med tang, i 1 til 1 ½ minutt på hver side, til de har en jevnt dyp gylden farge og er sprø. Overfør til det papirhåndkleforede fatet for å absorbere overflødig olje. Stek de resterende tortillalefsene på samme måte. Sett til side.
- 3Ta pannen av varmen, og reserver oljen i pannen til å steke purreløken. Legg purreløken og akkurat nok vann til å dekke i en liten kjele og kok opp på høy varme. Ta av varmen, sil av i en sil, og skyll under kaldt rennende vann i ca. 30 sekunder, til den er helt avkjølt. Press forsiktig på purreløken for å fjerne overflødig vann, og trykk deretter mellom papirhåndklær for å tørke bort fuktighet.
- 4Legg et lite fat med papirhåndklær. Hvis tortillalefsene har absorbert noe av