Salsa Verde

Salsa Verde

lær hvordan du lager salsa verde, en frisk og smakfull saus perfekt til kjøtt, fisk eller som dip. enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 hele hvitløksfedd
  • 450 gram ferske tomatillos, skrellet og skylt
  • 1 liten løk, delt i fire gjennom rotenden
  • 3 til 6 serrano-chili eller 2 til 4 jalapeño-chili
  • 1/4 kopp hakket fersk koriander
  • 1/2 teskje (eller mer) sukker
  • Grovt kosher-salt
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp lavsalt kyllingkraft
  • 2 spiseskjeer (eller mer) fersk limejuice

Fremgangsmåte

  1. 1Forbered grillen (middels til høy varme). Tre hvitløk på spyd. Grill hvitløk, tomatillos, løk i båter og chili til det dannes mørke brune flekker på alle sider, omtrent 9 minutter for løk, 6 minutter for tomatillos og chili, og 4 minutter for hvitløk. La det avkjøle. Skrell hvitløken. Fjern kjernen fra løken. Skrap bort noe av den brente skinnet på chiliene; fjern stilken. Fjern frøene fra chiliene for en mildere salsa, hvis ønskelig. Grovhakk løk, chili og hvitløk. Overfør tomatillos og alle grønnsakene til en blender. Tilsett koriander og 1/2 teskje sukker; kjør til det er jevnt. Smak til med grovt salt. Varm opp olje i en stor, tykk kjele over høy varme. Tilsett forsiktig tomatilloblandingen (saften kan sprute). Rør til det tykner litt, og rør ofte, ca. 2 minutter. Tilsett buljong og 2 spiseskjeer limejuice. Kok opp; skru ned varmen til middels og la det småkoke til blandingen måler 2 1/2 kopper, ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer sukker og limejuice, hvis ønskelig. FORBEREDT: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle litt, dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  2. 2Forbered grillen (middels til høy varme). Tre hvitløk på spyd. Grill hvitløk, tomatillos, løkbiter og chili til det dannes mørke brune flekker på alle sider, omtrent 9 minutter for løk, 6 minutter for tomatillos og chili, og 4 minutter for hvitløk. La det avkjøle. Skrell hvitløken. Fjern kjernen fra løken. Skrap bort noe av den brente skinnet på chiliene; fjern stilken. Fjern frøene fra chiliene for en mildere salsa, hvis ønskelig. Grovhakk løk, chili og hvitløk. Overfør tomat