
Salsa Verde
lær hvordan du lager salsa verde, en frisk og smakfull saus perfekt til kjøtt, fisk eller som dip. enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 hele hvitløksfedd
- 450 gram ferske tomatillos, skrellet og skylt
- 1 liten løk, delt i fire gjennom rotenden
- 3 til 6 serrano-chili eller 2 til 4 jalapeño-chili
- 1/4 kopp hakket fersk koriander
- 1/2 teskje (eller mer) sukker
- Grovt kosher-salt
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp lavsalt kyllingkraft
- 2 spiseskjeer (eller mer) fersk limejuice
Fremgangsmåte
- 1Forbered grillen (middels til høy varme). Tre hvitløk på spyd. Grill hvitløk, tomatillos, løk i båter og chili til det dannes mørke brune flekker på alle sider, omtrent 9 minutter for løk, 6 minutter for tomatillos og chili, og 4 minutter for hvitløk. La det avkjøle. Skrell hvitløken. Fjern kjernen fra løken. Skrap bort noe av den brente skinnet på chiliene; fjern stilken. Fjern frøene fra chiliene for en mildere salsa, hvis ønskelig. Grovhakk løk, chili og hvitløk. Overfør tomatillos og alle grønnsakene til en blender. Tilsett koriander og 1/2 teskje sukker; kjør til det er jevnt. Smak til med grovt salt. Varm opp olje i en stor, tykk kjele over høy varme. Tilsett forsiktig tomatilloblandingen (saften kan sprute). Rør til det tykner litt, og rør ofte, ca. 2 minutter. Tilsett buljong og 2 spiseskjeer limejuice. Kok opp; skru ned varmen til middels og la det småkoke til blandingen måler 2 1/2 kopper, ca. 10 minutter. Smak til med salt og mer sukker og limejuice, hvis ønskelig. FORBEREDT: Kan lages 1 dag i forveien. La det avkjøle litt, dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 2Forbered grillen (middels til høy varme). Tre hvitløk på spyd. Grill hvitløk, tomatillos, løkbiter og chili til det dannes mørke brune flekker på alle sider, omtrent 9 minutter for løk, 6 minutter for tomatillos og chili, og 4 minutter for hvitløk. La det avkjøle. Skrell hvitløken. Fjern kjernen fra løken. Skrap bort noe av den brente skinnet på chiliene; fjern stilken. Fjern frøene fra chiliene for en mildere salsa, hvis ønskelig. Grovhakk løk, chili og hvitløk. Overfør tomat