
Potetsalat med sukkererter og sennepsfrødressing
en enkel oppskrift på potetsalat med sukkerersker og en smakfull sennepsdressing, perfekt for sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp olivenolje
- 5 spiseskjeer grovkornet Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer gule sennepsfrø
- 3 spiseskjeer (pakket) hakket fersk dill
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 700 gram mellomstore røde poteter, hver delt i 6 båter, hver båt delt på tvers i to
- 225 gram sukkererter
- 1/2 kopp hakket rødløk
Fremgangsmåte
- 1Visp de første fem ingrediensene i en liten bolle for å blande dem. Krydre med salt og pepper. Damp potetene til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. Overfør til en stor bolle; tilsett 3 spiseskjeer dressing og vend godt. Damp sukkererter til de er akkurat sprø møre, ca. 2 minutter. Avkjøl. Tilsett i bollen med potetene. Tilsett rød løk. Hell resten av dressingen over salaten; vend forsiktig slik at alt blir dekket. Krydre med salt og pepper etter smak.
- 2Visp de første fem ingrediensene i en liten bolle for å blande dem. Krydre med salt og pepper.
- 3Damp potetene til de er akkurat møre, ca. 10 minutter. Overfør til en stor bolle; tilsett 3 spiseskjeer dressing og vend godt. Damp sukkererter til de er akkurat sprø møre, ca. 2 minutter. Avkjøl. Tilsett i bollen med potetene. Tilsett rød løk. Hell resten av dressingen over salaten; vend forsiktig slik at alt blir dekket. Krydre med salt og pepper etter smak.