Langkokte grønne bønner

Langkokte grønne bønner

oppskrift på langkokte grønne bønner, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 pund grønne bønner (helst Blue Lake-varieteten), trimmed
  • 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1 middels stor spansk løk, tynne skiver
  • 4 hvitløksfedd, knust og skrelt
  • 1 laurbærblad
  • 1 tørket rød chilipepper
  • 4 kopper kyllingkraft eller lavsaltet kyllingbuljong
  • 1/2 kopp modnet balsamicoeddik
  • 1 spiseskje kosher-salt
  • 2 teskjeer nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønne bønner og kok, uten lokk, til de er lett møre, men fortsatt sprø, ca. 3 til 4 minutter. Sil av vannet og sett til side. I en stor kjele over moderat høy varme, varm opp 1/2 kopp olivenolje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, laurbærblad og chilipepper. Surr, rør av og til, bare til de er myke, ca. 4 til 5 minutter. Tilsett grønne bønner, kyllingkraft, eddik, salt, pepper og resten av olivenoljen. La det småkoke, og skru deretter ned varmen til lav. La det småkoke under lokk i 30 minutter. Sil av væsken, fjern chili og laurbærblad, og server umiddelbart.
  2. 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønne bønner og kok, uten lokk, til de er lett møre, men fortsatt sprø, ca. 3 til 4 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  3. 3I en stor kjele over moderat høy varme, varm opp 1/2 kopp olivenolje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, laurbærblad og chilipepper. Surr, rør av og til, bare til de er myke, ca. 4 til 5 minutter. Tilsett grønne bønner, kyllingkraft, eddik, salt, pepper og resten av olivenoljen. La det småkoke, og skru deretter ned varmen til lav. La det småkoke under lokk i 30 minutter. Sil av væsken, fjern chili og laurbærblad, og server umiddelbart.