
Langkokte grønne bønner
oppskrift på langkokte grønne bønner, perfekt som tilbehør til middagen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 pund grønne bønner (helst Blue Lake-varieteten), trimmed
- 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 middels stor spansk løk, tynne skiver
- 4 hvitløksfedd, knust og skrelt
- 1 laurbærblad
- 1 tørket rød chilipepper
- 4 kopper kyllingkraft eller lavsaltet kyllingbuljong
- 1/2 kopp modnet balsamicoeddik
- 1 spiseskje kosher-salt
- 2 teskjeer nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønne bønner og kok, uten lokk, til de er lett møre, men fortsatt sprø, ca. 3 til 4 minutter. Sil av vannet og sett til side. I en stor kjele over moderat høy varme, varm opp 1/2 kopp olivenolje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, laurbærblad og chilipepper. Surr, rør av og til, bare til de er myke, ca. 4 til 5 minutter. Tilsett grønne bønner, kyllingkraft, eddik, salt, pepper og resten av olivenoljen. La det småkoke, og skru deretter ned varmen til lav. La det småkoke under lokk i 30 minutter. Sil av væsken, fjern chili og laurbærblad, og server umiddelbart.
- 2Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett grønne bønner og kok, uten lokk, til de er lett møre, men fortsatt sprø, ca. 3 til 4 minutter. Sil av vannet og sett til side.
- 3I en stor kjele over moderat høy varme, varm opp 1/2 kopp olivenolje til den er varm, men ikke røykende. Tilsett løk, hvitløk, laurbærblad og chilipepper. Surr, rør av og til, bare til de er myke, ca. 4 til 5 minutter. Tilsett grønne bønner, kyllingkraft, eddik, salt, pepper og resten av olivenoljen. La det småkoke, og skru deretter ned varmen til lav. La det småkoke under lokk i 30 minutter. Sil av væsken, fjern chili og laurbærblad, og server umiddelbart.