
Hjemmelagde marshmallows
lær hvordan du lager dine egne marshmallows hjemme med denne enkle oppskriften. perfekt som søttilbehør eller gave. rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- Non-stick vegetabilsk spray
- 1 kopp kaldt vann, delt
- 3 1/4-unse konvolutter med usmakset gelatin
- 2 kopper sukker
- 2/3 kopp lys mais sirup
- 1/4 teskje salt
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp potetstivelse*
- 1/2 kopp pulverisert sukker
Fremgangsmåte
- 113x9x2-tommers metallform med folie. Lett dekk folien med non-stick spray. Hell 1/2 kopp kaldt vann i en bolle tilhørende en kraftig blender utstyrt med visp. Strø gelatin over vannet. La det stå til gelatinet mykner og absorberer vannet, minst 15 minutter. Bland 2 kopper sukker, mais sirup, salt og resten av 1/2 kopp kaldt vann i en stor, middels kjele. Rør over middels lav varme til sukkeret er oppløst, og børst sidene av kjelen med en våt kakebørste. Fest et sukkertermometer til siden av kjelen. Øk varmen og kok opp sirupen. La den koke uten å røre, til den når 115°C (240°F), ca. 8 minutter. Med blenderen på lav hastighet, hell sakte den varme sirupen i gelatinblandingen i en tynn stråle langs sidene av bollen (unngå å helle sirupen direkte på vispen, da det kan sprute). Øk gradvis hastigheten til høy og pisk til blandingen er veldig tykk og stiv, ca. 15 minutter. Tilsett vanilje og pisk for å blande, ca. 30 sekunder til. Skrap marshmallow-blandingen over i den forberedte formen. Jevn ut toppen med en våt slikkepott. La den stå uten lokk ved romtemperatur til den er fast, ca. 4 timer. Rør potetstivelse og pulverisert sukker i en liten bolle for å blande. Sikt en generøs mengde av stivelse-sukkerblandingen over arbeidsflaten, og dann en rektangel litt større enn 13x9 tommer. Vend marshmallow-blokken ut på stivelse-sukkerblandingen; fjern folien. Sikt mer stivelse-sukker over marshmallow-blokken. Dekk en stor skarp kniv (eller kakeutstikkere) med non-stick spray. Skjær marshmallows i firkanter eller andre former. Vend hver i resten av stivelse-sukkerblandingen for å dekke. Overfør marshmallows til en rist,