Open-Face Chicken Cordon Bleu

Open-Face Chicken Cordon Bleu

Lær hvordan du lager en deilig open-face chicken cordon bleu. Perfekt som forrett eller lett middag. Enkelt å lage og fullt av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 kyllingfileter (ca. 450 gram totalt; ca. 0,6 cm tykke)
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje pepper
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 8 spinatblader, trimmet
  • 4 tynne skiver kokt skinke (ca. 60 gram)
  • 85 gram Gruyère, grovt revet (ca. 1 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm broiler. Tørk kyllingen godt og krydre med salt og pepper. Varm opp smør i en ildfast, tung stekepanne på 30 cm over moderat høy varme til skummet legger seg. Stek kyllingen i smør, uten å vende den, til den er gjennomstekt og undersidene er gylne, ca. 2 minutter. Ta pannen av varmen, snu kyllingen og legg på hver kotelett 2 spinatblader, 1 skive skinke (bretter den for å passe), og 1/4 kopp ost. Grill den 7,5 cm fra varmekilden til osten er smeltet, 1 til 2 minutter.