
Caesarsalat
Lær hvordan du lager en klassisk caesar salat med en kremet dressing, sprø krutonger og fersk romanosalat. Perfekt som forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 ansjovisfileter på olje
- 1 liten hvitløksfedd
- 2 store eggeplommer*
- 2 ss fersk sitronsaft
- 3/4 ts Dijon-sennep
- 5 ss olivenolje, delt
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 3 ss finrevet Parmesan
- 3 kopper brød i 1" biter, revet i stykker
- 3 romainesalat-hoder
- Koshersalt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Dressingen
- 2En fantastisk Caesar-salat får sin selvtillit fra en fantastisk dressing. Er du følsom for rå eggeplommer og ansjos? Beklager. Eggeplommer er det som gir rikdom til emulsjonen, mens ansjos tilfører en salt og kraftig smak (og den umami-tingen). Her er vår faste oppskrift: Finhakk 6 ansjospakker i olje, 1 liten hvitløksfedd og en klype kosher-salt. Bruk siden av en kniv for å mose det til en pasta, og skrap det over i en mellomstor bolle. Visp inn 2 store eggeplommer*, 2 spiseskjeer fersk sitronsaft og 3/4 teskje Dijon-sennep. Begynn med å tilsette dråpevis, og visp gradvis inn 2 spiseskjeer olivenolje, deretter 1/2 kopp vegetabilsk olje; visp til dressingen er tykk og blank. Visp inn 3 spiseskjeer finrevet Parmesan. Krydre med salt, nykvernet svart pepper og mer sitronsaft etter smak. Kan lages dagen før.
- 3En fantastisk Caesar-salat får sin selvtillit fra en fantastisk dressing. Er du følsom for rå eggeplommer og ansjos? Beklager. Eggeplommer er det som gir rikdom til emulsjonen, mens ansjos tilfører en salt og kraftig smak (og den umami-tingen). Her er vår faste oppskrift: Finhakk 6 ansjospakker i olje, 1 liten hvitløkfedd og en klype kosher-salt. Bruk siden av en kniv for å mose det til en pasta, og skrap det over i en mellomstor bolle. Visp inn 2 store eggeplommer*, 2 spiseskjeer fersk sitronsaft og 3/4 teskje Dijon-sennep. Begynn med å tilsette dråpevis, og visp gradvis inn 2 spiseskjeer olivenolje, deretter 1/2 kopp vegetabilsk olje; visp til dressingen er tykk og blank. Visp inn 3 spiseskjeer finrevet Parmesan. Krydre med salt, nykvernet svart pepper