Perfekt stekt kylling

Perfekt stekt kylling

Lær hvordan du lager en perfekt stekt kylling med denne enkle oppskriften. Saftig, smakfull og perfekt til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 stekt kylling (ca. 1,8 kg) romtemperert
  • Salt og pepper, etter smak
  • 1 sitron, delt i to
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 kopp vann
  • 2 bunt(er) vannkresse (valgfritt), til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  2. 2Skyll kyllingen innvendig og utvendig, og tørk den godt. Fjern overflødig fett fra hulrommene og krydre med salt og pepper. Legg halve sitronen inni. Bind bena sammen med kjøkkenhyssing og plasser i en stekepanne.
  3. 3Smelt smøret sammen med olivenoljen i en kjele på lav varme. Press den gjenværende sitronhalvdelen over blandingen. Pensle kyllingen med blandingen. Krydre med salt og pepper. Stek midt i ovnen, og pensle ofte med stekesjyen, til saften er klar når låret stikkes med en skarp kniv, ca. 1 time. Temperaturen skal være 80°C (175°F) når et steketermometer settes inn i den tykkeste delen av låret.
  4. 4Ta kyllingen ut av ovnen og la den hvile på et skjærebrett i 10 minutter. Fjern sitronen fra hulrommet og press den over stekesjyen. Rør inn vann. Kok opp stekesjyen og skrap opp de brune bitene, og la det koke til sausen er redusert, ca. 2 minutter. Fjern fett fra sausen.
  5. 5Skjær opp kyllingen og anrett den på et stort fat. Hell sausen over og pynt med vannlilje. Server umiddelbart.