
Artisjokk- og radicchiosalat
en frisk og smakfull salat med artisjokkhjerter og radicchio, perfekt som forrett eller lett lunsj. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pakke frosne artisjokkhjerter på 19 gram
- 2 ½ spiseskjeer olivenolje
- 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 1 liten radicchio, delt i blader (store blader revet i to)
- 14 ferske basilikablad, hakket
- Parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Kok artisjokkhjerter i henhold til pakkens anvisninger. Sil av. Skyll med kaldt vann og sil av igjen. Overfør til en bolle. Tilsett 1 spiseskje olivenolje og 1 teskje sitronsaft, og la det stå i 15 minutter. Tilsett radicchio, basilikum og resten av 1 ½ spiseskje olivenolje til artisjokkhjertene, og vend forsiktig slik at det blir dekket. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av 1 teskje sitronsaft og vend igjen. Fordel salaten på 2 tallerkener. Bruk en ostehøvel eller grønnsakshøvel til å skive Parmesanost over salaten.
- 2Kok artisjokkhjerter i henhold til pakkens anvisninger. Sil av. Skyll med kaldt vann og sil av igjen. Overfør til en bolle. Tilsett 1 spiseskje olivenolje og 1 teskje sitronsaft, og la det stå i 15 minutter.
- 3Tilsett radicchio, basilikum og resten av 1 ½ spiseskje olivenolje til artisjokkhjertene, og vend forsiktig slik at det blir dekket. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av 1 teskje sitronsaft og vend igjen. Fordel salaten på 2 tallerkener. Bruk en ostehøvel eller grønnsakshøvel til å skive Parmesanost over salaten.