Artisjokk- og radicchiosalat

Artisjokk- og radicchiosalat

en frisk og smakfull salat med artisjokkhjerter og radicchio, perfekt som forrett eller lett lunsj. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pakke frosne artisjokkhjerter på 19 gram
  • 2 ½ spiseskjeer olivenolje
  • 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1 liten radicchio, delt i blader (store blader revet i to)
  • 14 ferske basilikablad, hakket
  • Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Kok artisjokkhjerter i henhold til pakkens anvisninger. Sil av. Skyll med kaldt vann og sil av igjen. Overfør til en bolle. Tilsett 1 spiseskje olivenolje og 1 teskje sitronsaft, og la det stå i 15 minutter. Tilsett radicchio, basilikum og resten av 1 ½ spiseskje olivenolje til artisjokkhjertene, og vend forsiktig slik at det blir dekket. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av 1 teskje sitronsaft og vend igjen. Fordel salaten på 2 tallerkener. Bruk en ostehøvel eller grønnsakshøvel til å skive Parmesanost over salaten.
  2. 2Kok artisjokkhjerter i henhold til pakkens anvisninger. Sil av. Skyll med kaldt vann og sil av igjen. Overfør til en bolle. Tilsett 1 spiseskje olivenolje og 1 teskje sitronsaft, og la det stå i 15 minutter.
  3. 3Tilsett radicchio, basilikum og resten av 1 ½ spiseskje olivenolje til artisjokkhjertene, og vend forsiktig slik at det blir dekket. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av 1 teskje sitronsaft og vend igjen. Fordel salaten på 2 tallerkener. Bruk en ostehøvel eller grønnsakshøvel til å skive Parmesanost over salaten.