Stromboli

Stromboli

Lær hvordan du lager en deilig stromboli hjemme. En enkel oppskrift på en populær italiensk rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 lb pizzadeig, tint hvis den er frossen
  • 1/4 kopp finrevet Parmigiano-Reggiano (ca. 14 g)
  • 85 g tynne skiver salami (ca. 12 skiver)
  • 85 g tynne skiver provoloneost (ca. 12 skiver)
  • 2/3 kopp hermetiske grillede paprika, skylt og hakket
  • 1 stort egg, lett pisket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Del deigen i fire deler. Kjevle ut én del til en 25 cm runding på en lett melet overflate, og strø jevnt over med 1 spiseskje parmesan og pepper etter smak. Legg en fjerdedel av salami, provolone og grillede paprika i et jevnt lag over deigen. Rull sammen deigen til en rull, og legg endene under og klem kantene sammen for å forsegle. Gjør dette med de tre andre delene på samme måte, og legg dem med 5 cm mellomrom på et lett smurt stekebrett. Pensle lett med egg og lag tre (1,3 cm) dampskår i hver rull. Stek midt i ovnen til de er gylne, ca. 30–35 minutter.