Ny Coq au Vin

Ny Coq au Vin

oppskrift på den deilige og smakfulle coq au vin, en klassisk fransk rett med kylling og rødvin. perfekt for helgekosen eller middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 kyllinglår med skinn og bein
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 10 hvitløksfedd, delt i to
  • 3 selleristenger, kuttet på tvers i 2,5 cm biter
  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 kopp vann
  • 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
  • Olivenoljepotetmos

Fremgangsmåte

  1. 1Tørk kyllingen og krydre med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Varm opp olje i en tung, 12-tommers stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Brun kyllingen, med skinnsiden ned, i to omganger til den er gyllenbrun (ikke snu den), 3 til 5 minutter, og legg den deretter på en tallerken. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer fett fra pannen. Kok hvitløk og selleri i pannen over middels varme, rør jevnlig, til de er gylne og akkurat begynner å mykne, ca. 5 minutter. Tilsett vin og kok opp, uten lokk, til det er redusert til omtrent halvparten, 3 til 5 minutter. Tilsett vann og la det småkoke. Legg kyllingen tilbake i pannen, med skinnsiden opp, og la den småkoke, delvis dekket, til den er gjennomkokt, 20 til 25 minutter. Strø over persille.