
Ny Coq au Vin
oppskrift på den deilige og smakfulle coq au vin, en klassisk fransk rett med kylling og rødvin. perfekt for helgekosen eller middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 kyllinglår med skinn og bein
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 10 hvitløksfedd, delt i to
- 3 selleristenger, kuttet på tvers i 2,5 cm biter
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp vann
- 1/4 kopp finhakket flatbladpersille
- Olivenoljepotetmos
Fremgangsmåte
- 1Tørk kyllingen og krydre med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Varm opp olje i en tung, 12-tommers stekepanne over middels høy varme til den glitrer. Brun kyllingen, med skinnsiden ned, i to omganger til den er gyllenbrun (ikke snu den), 3 til 5 minutter, og legg den deretter på en tallerken. Hell av alt unntatt 2 spiseskjeer fett fra pannen. Kok hvitløk og selleri i pannen over middels varme, rør jevnlig, til de er gylne og akkurat begynner å mykne, ca. 5 minutter. Tilsett vin og kok opp, uten lokk, til det er redusert til omtrent halvparten, 3 til 5 minutter. Tilsett vann og la det småkoke. Legg kyllingen tilbake i pannen, med skinnsiden opp, og la den småkoke, delvis dekket, til den er gjennomkokt, 20 til 25 minutter. Strø over persille.