
For å lage hummerkraft
Lær hvordan du lager smakfull hummerkraft hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til supper, sauser og risotto. En del av din gourmetkokk.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 hummerhaler
- 1 hakket gulrot
- 1 hakket selleristang
- 1 hakket løk
- 5 finhakkede hvitløksfedd
- 1 laurbærblad
- 1 kvist timian
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 16 kopper vann
Fremgangsmåte
- 1For å lage hummerkraft: Del hummerkroppene i to, og fjern kornsekken. Kok gulrot, selleristang, hvitløksfedd, laurbærblad og timian i olivenolje i en stor kjele på 6–8 liter over middels varme til de er myke. Rør inn hummerkroppene og vannet. Kok opp og la det småkoke til det er redusert til omtrent 6 kopper, ca. 1 ½ time. Sil gjennom en fin sil med osteklede. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 dager eller frys ned i opptil 3 måneder.
- 2Del hummerkroppene i to og fjern kornsekken.
- 3Kok gulrot, selleristang, hvitløksfedd, laurbærblad og timian i olivenolje i en stor kjele på 6–8 liter over middels varme til de er myke.
- 4Rør inn hummerkroppene og vannet. Kok opp og la det småkoke til det er redusert til omtrent 6 kopper, ca. 1 ½ time.
- 5Sil gjennom en fin sil med osteklede. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 dager eller frys ned i opptil 3 måneder.