Hello Fresh Mobile Banner
For å lage hummerkraft

For å lage hummerkraft

Lær hvordan du lager smakfull hummerkraft hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt til supper, sauser og risotto. En del av din gourmetkokk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 hummerhaler
  • 1 hakket gulrot
  • 1 hakket selleristang
  • 1 hakket løk
  • 5 finhakkede hvitløksfedd
  • 1 laurbærblad
  • 1 kvist timian
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 16 kopper vann

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage hummerkraft: Del hummerkroppene i to, og fjern kornsekken. Kok gulrot, selleristang, hvitløksfedd, laurbærblad og timian i olivenolje i en stor kjele på 6–8 liter over middels varme til de er myke. Rør inn hummerkroppene og vannet. Kok opp og la det småkoke til det er redusert til omtrent 6 kopper, ca. 1 ½ time. Sil gjennom en fin sil med osteklede. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 dager eller frys ned i opptil 3 måneder.
  2. 2Del hummerkroppene i to og fjern kornsekken.
  3. 3Kok gulrot, selleristang, hvitløksfedd, laurbærblad og timian i olivenolje i en stor kjele på 6–8 liter over middels varme til de er myke.
  4. 4Rør inn hummerkroppene og vannet. Kok opp og la det småkoke til det er redusert til omtrent 6 kopper, ca. 1 ½ time.
  5. 5Sil gjennom en fin sil med osteklede. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet i opptil 4 dager eller frys ned i opptil 3 måneder.