Tomat, rødløk og basilikum bruschetta

Tomat, rødløk og basilikum bruschetta

Lær hvordan du lager en deilig tomat-, rødløk- og basilikabruschetta. Perfekt som forrett eller sunn snacks, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper assorterte cherrytomater, drue- og tåreformede, delt i to (eller i fire hvis store)
  • 1/2 liten rødløk, finhakket
  • 3 spiseskjeer olivenolje, pluss litt ekstra til pensling
  • 3 spiseskjeer fersk basilikum, hakket
  • 1 1/2 spiseskje balsamicoeddik
  • 1 stort focacciabrød, delt i to på tvers (sett til side halvparten til en annen bruk)
  • 1 hvitløksfedd, skrelt og delt i to

Fremgangsmåte

  1. 1Bland halverte tomater, finhakket løk, 3 spiseskjeer olivenolje, hakket frisk basilikum og balsamicoeddik i en middels stor bolle; krydre tomattoppingen med salt og pepper. FORHANDSVARSLIG: Toppingen kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur, og rør om av og til. Forvarm grillen (broileren). Plasser focacciaballen, med snittflaten opp, på et stekebrett; pensle brødet med olivenolje. Rist brødet i grillen til toppen er gyllenbrun, og pass på så det ikke brenner seg, ca. 2 minutter. Gni umiddelbart den snittede siden av brødet godt over med halvert hvitløk, og del deretter focacciaballen i fire like store stykker på tvers. Topp den ristet focacciaballen med tomatblandingen og server.
  2. 2Bland halverte tomater, finhakket løk, 3 spiseskjeer olivenolje, hakket frisk basilikum og balsamicoeddik i en middels stor bolle; krydre tomattoppingen med salt og pepper. FORHANDSVARSLIG: Toppingen kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og la stå i romtemperatur, og rør om av og til.
  3. 3Forvarm grillen (broileren). Plasser focacciaballen, med snittflaten opp, på et stekebrett; pensle brødet med olivenolje. Rist brødet i grillen til toppen er gyllenbrun, og pass på så det ikke brenner seg, ca. 2 minutter. Gni umiddelbart den snittede siden av brødet godt over med halvert hvitløk, og del deretter focacciaballen i fire like store stykker på tvers.
  4. 4Topp den ristet focacciaballen med tomatblandingen og server.