Porcini-sopp-risotto

Porcini-sopp-risotto

Lær hvordan du lager en deilig porcini mushroom risotto med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 kopper vann
  • 1 unse tørkede porcini-sopper*
  • 1 spiseskje smør
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1 ½ kopper arborio-ris eller medium-grain hvit ris (ca. 270 gram)
  • 3 store sjalottløk, hakket
  • 1 teskje fennikelfrø
  • ½ kopp tørr hvitvin
  • 2 kopper (eller mer) lavsaltet kyllingkraft
  • ½ teskje salt
  • 1 kopp ferskrevet Parmesanost (ca. 85 gram)
  • 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • Spesialutstyr: trykkoker

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp 2 kopper vann i en tung liten kjele. Tilsett sopp. Dekk til; la stå til soppen er myk, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre soppen til arbeidsflaten; reserver bløtleggingsvæsken. Hakk soppen grovt. Smelt smør med olje i en trykkoker over middels høy varme. Tilsett ris, sjalottløk og fennikelfrø; rør i 1 minutt. Tilsett vin og kok til nesten all væsken har fordampet, rør ofte, ca. 1 minutt. Bland inn 2 kopper buljong og salt, deretter soppen og den reserverte bløtleggingsvæsken, og la sedimentet bli igjen i kjelen. Lås lokket på plass. Kok opp til høyt trykk over høy varme. Kok risen i 4 minutter, juster varmen etter behov for å opprettholde høyt trykk. Rask frigjøring av trykket. Slipp forsiktig opp lokket, stå tilbake og la dampen slippe ut. Kok risen over middels høy varme til den er kremete og myk, men fortsatt fast i bitt, rør ofte og tilsett mer buljong i 1/4 kopper av gangen hvis tynnere konsistens ønskes, ca. 2 minutter. Bland inn ost og persille. Krydre risottoen med pepper etter smak.
  2. 2Kok opp 2 kopper vann i en tung liten kjele. Tilsett sopp. Dekk til; la stå til soppen er myk, ca. 10 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre soppen til arbeidsflaten; reserver bløtleggingsvæsken. Hakk soppen grovt.
  3. 3Smelt smør med olje i en trykkoker over middels høy varme. Tilsett ris, sjalottløk og fennikelfrø; rør i 1 minutt. Tilsett vin og kok til nesten all væsken har fordampet, rør ofte, ca. 1 minutt. Bland inn 2 kopper buljong og salt, deretter soppen og den reserverte bløtleggingsvæsken, og la sedimentet bli igjen i kjelen. Lås lok