
Southwest Panzanella
oppskrift på southwest panzanella, en frisk og smakfull salat med inspirasjon fra sørvestlige smaker. perfekt til sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 øre med mais
- 2 teskjeer rødvinseddik
- 1/4 teskje revet hvitløk
- 1/2 kopp vann
- 3 kopper godt pakket surdeigsbrød i biter, uten skorpe
- 1 kopp hakket rød løk
- 1/2 kopp hakket Anaheim-chili eller jalapeño
- 1/2 kopp hakket fersk koriander
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 2 kopper kokte kikerter, drenert og skylt
- 1/2 avokado, hakket
- 3 store faste, modne tomater, hakket, eller 10 cherrytomater, delt i to
- 1 agurk, skrelt og frøet
- 1/3 kopp revet Monterey Jack-ost
- 1/3 kopp revet cheddarost
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 2 teskjeer chilipulver
- 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med vann. Tilsett maisen og la vannet koke opp igjen. Dekk til kjelen, slå av varmen, og la maisen ligge i 8 til 10 minutter. (Hvis du bruker en elektrisk komfyr, ta kjelen av platen.) Overfør maisen til en tallerken for å la den avkjøle. (Eller kok maisen i mikrobølgeovnen.) I en stor bolle, bland rødvinseddik og hvitløk med vannet. Tilsett brødet og vend godt med hendene. Sett til side.
- 2I en stor salatbolle, bland løk, chili eller pepper, koriander, limesaft, kikerter, avocado, tomater, agurk, Jack-ost og cheddarost. Skrap maiskornene av kolben og ha dem i bollen, og tilsett spisskummen og chilipulver. Vend godt.
- 3Klem ut overflødig fuktighet av brødet, og ha det i salaten, og vend igjen. Drypp olivenolje over salaten, og vend igjen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst en time. Vend godt før servering.