
Kinesisk kalkun i jade
oppskrift på kinesisk kalkun i jade, en smakfull og dekorativ rett som imponerer. enkel å lage og perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks vannkastanjer (8 gram)
- 2. 1/2 kopp snøerter
- 3. 4 vårløk
- 4. 3 hoder Bibb-salat
- 5. 450 gram magert kalkunkjøtt, karbonadedeig
- 6. 2 teskjeer honning
- 7. 4 spiseskjeer soyasaus
- 8. 3 spiseskjeer krydret riseddik
- 9. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 10. 3 spiseskjeer finrevet, skrelt fersk ingefærrot
- 11. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 12. 1/2 kopp vann
- 13. 1 1/2 spiseskje sukker
- 14. 2 teskjeer maisstivelse
- 15. 2 teskjeer vegetabilsk olje
- 16. 1/2 teskje asiatisk sesamolje
- 17. 1 kopp ferske myntekvister, godt pakket
- 18. 1 kopp fersk koriander, godt pakket
- 19. 2 kopper kokt hvit ris
Fremgangsmåte
- 11. Skyll og la vannkastanjene renne av, og hakk dem grovt. Skjær snøerter diagonalt i 1/2-tommers brede biter, og hakk vårløk. Skill salatbladene. Bland kalkun, 1 teskje honning, 1 spiseskje soyasaus, eddik og hvitløk med hendene i en bolle, og tilsett ingefærrot til det er akkurat blandet. Mariner kalkunblandingen i 15 minutter. Visp sammen Worcestershire-saus, vann, sukker, maisstivelse og resten av honningen, 3 spiseskjeer soyasaus og 2 spiseskjeer eddik i en liten bolle. Varm opp vegetabilsk olje i en wok eller stor non-stick panne over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek kalkunblandingen under omrøring og oppbryting av klumper, til den er gjennomstekt, ca. 3 minutter. Bruk en hullsleiv til å overføre kalkunblandingen til en ren bolle. Rør raskt i wok eller panne med resten av hvitløk og ingefær i 15 sekunder. Tilsett vannkastanjene og stek i 15 sekunder. Tilsett kalkunblandingen, soyasausblandingen, snøerter og vårløk, og stek under omrøring til sausen har tyknet og snøertene er møre, ca. 3 minutter. Ta wok eller panne av varmen, og rør inn sesamolje, salt og pepper etter smak. Server kalkunblandingen med mynte og koriander på salatblad, sammen med ris.