Chef Johns stekte kalkun og saus

Chef Johns stekte kalkun og saus

Lær hvordan du lager en perfekt roast turkey with gravy ala chef john. Enkel oppskrift for en saftig kalkun med rikelig smak, ideell til høytider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 210 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer kosher salt
  • 1 spiseskje malt svart pepper
  • 1 spiseskje fugleblanding
  • 1 (12 pund) hel kalkun, nakke og innmat reservert
  • 2 løk, grovhakket
  • 3 stilker selleri, grovhakket
  • 2 gulrøtter, grovhakket
  • 3 kvister fersk rosmarin
  • 1/2 bunt fersk salvie
  • 1/2 kopp smør
  • 1 laurbærblad
  • 6 kopper vann
  • 2 spiseskjeer kalkunfett
  • 1 spiseskje smør
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 3 kopper kalkunsaft fra stekepannen
  • 1/4 teskje balsamicoeddik (valgfritt)
  • 1 spiseskje hakket fersk salvie
  • salt og malt svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader C (325 grader F).
  2. 2Bland 2 spiseskjeer salt, 1 spiseskje pepper og fuglekyllingkrydder i en liten bolle. Tuck kalkunvingene under fuglen, og krydre hulrommet med omtrent 1 spiseskje av fuglekyllingkrydderblandingen. Sett resten av fuglekyllingkrydderblandingen til side.
  3. 3Bland løk, selleri og gulrøtter i en bolle. Fyll hulrommet i kalkunen med omtrent 1/2 kopp av grønnsaksblandingen, rosmarinstilker og 1/2 bunt salvie. Bind bena sammen med kjøkkenhyssing. Løsne skinnet på toppen av kalkunbrystet med fingrene eller en liten slikkepott. Legg omtrent 2 spiseskjeer smør under skinnet og fordel jevnt. Smør resten av smøret (ca. 2 spiseskjeer) over hele utsiden av skinnet. Strø resten av fuglekyllingkrydderblandingen over utsiden av kalkunen.
  4. 4Fordel resten av løk, selleri og gulrøtter i en stor stekepanne. Plasser kalkunen oppå grønnsakene. Fyll pannen med omtrent 1/2 tomme vann. Dekk kalkunen med et ark aluminiumsfolie over brystet.
  5. 5Stek kalkunen i den forvarmede ovnen til den ikke lenger er rosa ved beinet, og saften renner klar, ca. 3 1/2 time. En øyeblikksmåler som settes inn i den tykkeste delen av låret, nær beinet, bør vise 75 grader C (165 grader F). Fjern folien den siste timen av stekingen. Øs kalkunen med stekesjyen underveis.
  6. 6Mens kalkunen stekes, lag kraft: Plasser hals, hjerte og innmat i en kjele med laurbærblad og vann. La det småkoke på middels varme i 2 timer. Sil ut innmaten fra kraften, og kast den. Det skal være minst 4 kopper