
Maple Pecan Shortbread Squares
oppskrift på maple pecan shortbread squares, perfekte som søtt eller til kaffen. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 16
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvetemel
- 2. 1/3 kopp pakket brunt sukker
- 3. 1/2 kopp myknet smør
- 4. 1 egg
- 5. 1/3 kopp pakket brunt sukker
- 6. 3 spiseskjeer ren lønnesirup
- 7. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Bland melet og 1/3 kopp brunt sukker i en bolle. Bland inn det myke smøret til en deig har dannet seg. Trykk deigen ut i en smurt 20x20 cm (8x8 tommer) bakeform, og prikk med en gaffel.
- 33. Stek shortbreaden i den forvarmede ovnen til den er gyllenbrun, ca. 20 minutter. Mens shortbreaden steker, pisk egget i en blandebolle sammen med 1/3 kopp brunt sukker, lønnesirup og pekannøtter. Hell pekannøttblandingen over den varme bunnen, og sett tilbake i ovnen. Fortsett bakingen til den er fast, 12 til 15 minutter. Ta ut av ovnen, og bruk umiddelbart en kniv rundt kantene for å forhindre at den setter seg fast. Avkjøl helt, og skjær deretter i 2,5 cm (1 tomme) store firkanter før servering.