
Sopppai
oppskrift på mushroom pie - en deilig og smakfull pai med sopp, perfekt for enhver anledning. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
bakeverk
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 (283 gram) pakke ferske sopp, skivet
- 1 stor løk, hakket
- 4 skiver bacon, hakket
- 3/4 kopp kremfløte
- 1 kopp revet sveitsisk ost
- salt og pepper etter smak
- 1 teskje hakket fersk dill
- 1 (490 gram) pakke frossen butterdeig, tint
- 1 egg, vispet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp, løk og bacon; kok og rør i omtrent 5 minutter, eller til grønnsakene er møre. Reduser varmen til middels, og tilsett fløte og dill; kok og rør i ytterligere ca. 10 minutter. Ta av varmen, og rør inn osten.
- 3Legg ett ark med butterdeig på et godt smurt stekebrett, og hell soppfyllet over. Legg det andre arket oppå, og press kantene sammen for å forsegle. Lag noen hull i toppen med en gaffel. Pensle toppen med sammenvispet egg.
- 4Stek i ca. 40 minutter i den forvarmede ovnen, eller til den er gyllenbrun. Avkjøl, og skjær i firkanter før servering.