
Karamelliserte krydrede gulrøtter
Oppdag hvordan du lager smakfulle karamelliserte krydrede gulrøtter. Perfekt som tilbehør til middagen med en søt og krydret vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp granateplemelasse*
- 1/4 kopp olivenolje
- 1/4 kopp (1/2 stang) smør, smeltet
- 1/4 kopp finrevet, skrelt fersk ingefær
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje malt kardemomme
- 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 1/4 teskje cayennepepper
- 2 kg mellomstore gulrøtter, skrellet, stilkene trimmet til 1/2 tomme
- 3/4 kopp granateplefrø
- 3/4 kopp pinjekjerner, ristet
- 1/4 kopp tynne skiver av ferske basilikumblader
- 1/4 kopp tynne skiver av fersk mynte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 375°F. Visp sammen 1/4 kopp vann, granateplesirup og de neste 7 ingrediensene i en stor bolle for å blande. Tilsett gulrøttene i granateplesirupblandingen og vend godt slik at de dekkes. Fordel gulrøttene på to store, runde stekeplater med høye kanter. Stek til gulrøttene er møre og væsken har redusert til en glasur, og rør om to ganger underveis. Bland inn vann med spiseskjeer om nødvendig for å forhindre at det brenner seg, ca. 55 minutter. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 4 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp i ovn på 375°F i 10 minutter før servering.) Overfør gulrøttene til et serveringsfat. Strø granatepleskjerner, pinjekjerner, basilikum og mynte over gulrøttene og server.
- 2Forvarm ovnen til 375°F. Visp sammen 1/4 kopp vann, granateplesirup og de neste 7 ingrediensene i en stor bolle for å blande. Tilsett gulrøttene i granateplesirupblandingen og vend godt slik at de dekkes. Fordel gulrøttene på to store, runde stekeplater med høye kanter. Stek til gulrøttene er møre og væsken har redusert til en glasur, og rør om to ganger underveis. Bland inn vann med spiseskjeer om nødvendig for å forhindre at det brenner seg, ca. 55 minutter. Krydre med salt og pepper. (Kan lages 4 timer i forveien. La stå i romtemperatur. Varm opp i ovn på 375°F i 10 minutter før servering.)
- 3Overfør gulrøttene til et serveringsfat. Strø granatepleskjerner, pinjekjerner, basilikum og mynte over gulrøttene og server.
- 4*En tykk granateplesirup; tilgjengelig i noen supermarkeder og Midtøsten-mark