
Stekte tomater
Lær hvordan du lager deilige bakte tomater med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller tilbehør, klar på kort tid!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 brød av italiensk brød (ca. 225 gram)
- 5 til 6 kvister flatbladet italiensk persille
- 1 middels stor hvitløksfedd
- 1 spiseskje kapers
- 1 teskje salt
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, eller mer etter behov
- 2 store tomater eller 4 små
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 250°F. Fjern og kast skorpen fra brødloftet, og del det i to på langs. Stek i 5 minutter på hver side. La det avkjøle i 10 til 15 minutter.
- 2Øk ovnstemperaturen til 350°F ved konveksjon eller til 375°F i en ovn uten konveksjon.
- 3Kutt brødet i biter som er små nok til å passe lett i en food processor. Legg dem i food processoren og puls til du har jevne smuler som ikke er for fine. Sett til side 1 kopp av smulene, og reserver resten til en annen bruk.
- 4Finhakk nok persilleblader til å måle omtrent 2 spiseskjeer. Skrell og finhakk hvitløken. Legg persille, hvitløk, brødsmuler, kapers, salt og olivenolje i en blandebolle. Bland godt til ingrediensene er jevnt fordelt og brødsmulene er godt dekket med olivenolje. Hvis det virker som om det ikke er nok olivenolje til å dekke alt, tilsett litt mer.
- 5Kutt tomatene i to på tvers og fjern alle frøene. Plasser tomatene med snittflaten opp på et stekebrett. Fyll hulrommene med en generøs mengde av brød-crumb-blandingen, og hauge det opp på toppen av hver tomathalvdel.
- 6Stek til en brun skorpe dannes, ca. 20 minutter. Server varm eller romtemperert.