Rösti med speilegg
Lær hvordan du lager deilig rösti med stekte egg. En enkel og smakfull rett perfekt til frokost eller brunch. Oppskriften er rask og enkel å følge.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 3 russetpoteter (ca. 680 gram)
- Kosher salt
- 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør, delt
- Nykvernet svart pepper
- 115 gram raclette- eller Gruyère-ost, skivet
- 4 store egg
- Hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 1Legg potetene i en stor kjele, tilsett kaldt vann til det dekker, og krydre rikelig med salt. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til tuppen av en liten kniv lett glir omtrent 1/2" inn i potetene, ca. 8–10 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle. Sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 2 timer. Forvarm ovnen til 150°C. Skrell potetene. Bruk de store hullene på et rivjern og riv potetene. Smelt 4 ss smør i en 30 cm ovnsfast stekepanne over middels lav varme. Tilsett de revne potetene. Krydre med salt og pepper; trykk forsiktig for å komprimere dem. Kok, og rist av og til pannen for å løsne, til bunnen er gyllenbrun og sprø, 15–20 minutter. Skyv rösti-en over på en tallerken. Forsiktig, snu pannen opp ned over tallerkenen og snu for å få rösti tilbake i pannen, med den brunede siden opp. Fordel 1 ss smør rundt kanten, slik at det smelter rundt og under rösti-en. Krydre med salt og pepper og kok til den andre siden er gyllenbrun og midten er myk, ytterligere 10–15 minutter. Topp rösti-en med ost og stek til osten smelter, 5–8 minutter. I mellomtiden, smelt resten av smøret i en stor non-stick stekepanne over middels lav varme. Knekk eggene i pannen og kok til hvitene akkurat har stivnet, ca. 4 minutter. Del rösti-en i fire deler, legg eggene oppå, og pynt med persille.