Hello Fresh Mobile Banner
Rösti med speilegg

Rösti med speilegg

Lær hvordan du lager deilig rösti med stekte egg. En enkel og smakfull rett perfekt til frokost eller brunch. Oppskriften er rask og enkel å følge.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 3 russetpoteter (ca. 680 gram)
  • Kosher salt
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) usaltet smør, delt
  • Nykvernet svart pepper
  • 115 gram raclette- eller Gruyère-ost, skivet
  • 4 store egg
  • Hakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 1Legg potetene i en stor kjele, tilsett kaldt vann til det dekker, og krydre rikelig med salt. Kok opp, reduser varmen og la det småkoke til tuppen av en liten kniv lett glir omtrent 1/2" inn i potetene, ca. 8–10 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøle. Sett i kjøleskapet til de er faste, ca. 2 timer. Forvarm ovnen til 150°C. Skrell potetene. Bruk de store hullene på et rivjern og riv potetene. Smelt 4 ss smør i en 30 cm ovnsfast stekepanne over middels lav varme. Tilsett de revne potetene. Krydre med salt og pepper; trykk forsiktig for å komprimere dem. Kok, og rist av og til pannen for å løsne, til bunnen er gyllenbrun og sprø, 15–20 minutter. Skyv rösti-en over på en tallerken. Forsiktig, snu pannen opp ned over tallerkenen og snu for å få rösti tilbake i pannen, med den brunede siden opp. Fordel 1 ss smør rundt kanten, slik at det smelter rundt og under rösti-en. Krydre med salt og pepper og kok til den andre siden er gyllenbrun og midten er myk, ytterligere 10–15 minutter. Topp rösti-en med ost og stek til osten smelter, 5–8 minutter. I mellomtiden, smelt resten av smøret i en stor non-stick stekepanne over middels lav varme. Knekk eggene i pannen og kok til hvitene akkurat har stivnet, ca. 4 minutter. Del rösti-en i fire deler, legg eggene oppå, og pynt med persille.