Karamell- og appelsinsaus

Karamell- og appelsinsaus

Lær hvordan du lager en deilig karamell- og appelsinsaus som passer perfekt til kaker, iskrem og frukt. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 5 navlenes appelsiner (helst Cara Cara), delt
  • 1 1/2 kopper sukker, delt
  • 1/4 kopp vann
  • 2 spiseskjeer (1/4 stang) usaltet smør
  • 1/8 teskje grovt kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær en appelsin i tynne skiver, omtrent 1/16 til 1/8 tomme tykke. Fjern eventuelle frø. Legg skivene i en middels stor bolle og tilsett 1/2 kopp sukker; la stå i romtemperatur i 1 time. Bland 1 kopp sukker og 1/4 kopp vann i en stor, tykk kjele. Rør over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen og kok uten å røre til sirupen blir dyp ravfarget, av og til børstende sidene av kjelen med en våt kakepensel og sirkle kjelen, ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen. Forsiktig tilsett appelsin-sukkermikstur til karamellen (miksturen vil boble opp). Sett kjelen tilbake på middels varme og la småkoke til appelsinskivene er møre, rør av og til, i 12 til 15 minutter. La avkjøle i 10 minutter. Overfør appelsinmiksturen til en foodprocessor; tilsett smør og grovt salt og kjør til appelsinskivene er veldig finhakket. Sil miksturen gjennom en fin sil over en bolle, og press på faststoffene for å få ut så mye væske som mulig (sausen vil være tykk). La avkjøle. FORBEREDT: Kan lages 2 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap. Varm opp før bruk. Med en skarp kniv, fjern skallet og den hvite hinnet fra 4 appelsiner. Arbeid over en bolle for å fange opp saften, og bruk en liten skarp kniv til å skjære mellom membranene for å frigjøre segmentene i bollen. Bland appelsinsegmentene og saften fra bollen inn i den varme sausen.
  2. 2Skjær en appelsin i tynne skiver, omtrent 1/16 til 1/8 tomme tykke. Fjern eventuelle frø. Legg skivene i en middels stor bolle og tilsett 1/2 kopp sukker; la stå i romtemperatur i 1 time.
  3. 3Bland 1 kopp sukker og