Rødløkssurkål
oppskrift på rødløk sauerkraut som er enkel å lage hjemme. perfekt som tilbehør eller sunn snacks. lær hvordan du lager den trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 5 1/2 kopper tynne skiver av rød løk (ca. 450 gram)
- 3 hele nellikspiker
- 5 einerbær*
- 4 kopper tynne skiver av rødkål (ca. 150 gram)
- en pakke på 1 pund surkål, drenert
- 3 spiseskjeer godt pakket mørkebrunt sukker
- 1/2 kopp tørr rødvin
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1 laurbærblad
- *tilgjengelig i krydderseksjonen i supermarkedene
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung stekepanne (ca. 30 cm i diameter og 6 cm dyp) varm opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek løk med nellik og einerbær under omrøring til den er brunet, ca. 10 minutter. Tilsett kål, surkål, sukker, vin, eddik og laurbærblad, og la det småkoke under omrøring av og til, og tilsett vann hvis blandingen blir tørr, til kålen er mør, ca. 30 minutter. Surkål kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket. Fjern laurbærbladet og server surkålen ved romtemperatur.
- 2I en stor, tung stekepanne (ca. 30 cm i diameter og 6 cm dyp) varm opp olje over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og stek løk med nellik og einerbær under omrøring til den er brunet, ca. 10 minutter. Tilsett kål, surkål, sukker, vin, eddik og laurbærblad, og la det småkoke under omrøring av og til, og tilsett vann hvis blandingen blir tørr, til kålen er mør, ca. 30 minutter. Surkål kan lages to dager i forveien og oppbevares i kjøleskap, dekket.
- 3Fjern laurbærbladet og server surkålen ved romtemperatur.