Pizzadeig
lær hvordan du lager perfekt pizzadeig med vår enkle oppskrift. ideell for hjemmelaget pizza, rask og enkel å følge.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (1/4 unser) tørrgjær (2 1/4 teskjeer)
- 2 1/4 til 2 3/4 kopper usaltet hvetemel pluss ekstra til utbaking og støving
- 1 kopp varmt vann (40-46°C)
- 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Lag deigen: Visp sammen gjær, 1 spiseskje mel og 1/4 kopp varmt vann i et målebeger, og la det stå til en blanding utvikler seg til en kremaktig skum, omtrent 10 minutter. (Hvis blandingen ikke skummer, kast den og start på nytt med ny gjær.) Rør sammen salt og 1 1/2 kopp mel i en stor bolle. Tilsett gjærblandingen og resten av det varme vannet, 3/4 kopp, og rør til det er jevnt. Rør deretter inn ytterligere 1/2 kopp mel. Hvis deigen setter seg fast på fingrene, rør inn bare nok mel (opptil 3/4 kopp), litt etter litt, for å få deigen til å løsne fra sidene av bollen. (Denne deigen kan være våtere enn andre pizzadeiger du har laget.) Elt deigen på en lett melet overflate med melete hender, og lett mel på arbeidsflaten og hendene når deigen blir for klissete, til den er glatt, myk og elastisk, ca. 10 minutter. Del deigen i to og form til to baller, og strø rikelig med mel over hver ball. Legg hver ball i en middels stor bolle. Dekk bollene med plastfolie og la deigen heve på et varmt, trekkfritt sted til den har doblet i størrelse, ca. 1 til 1 1/4 time.