Rødkålsalat med grønt eple, tyttebærsyltetøy og ristede valnøtter
oppskrift på en frisk og smakfull rødkålssalat med grønt eple, tyttebærsyltetøy og ristede valnøtter, perfekt for høst- og vintermåltider
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer tyttebærsyltetøy, delt
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1/2 kopp rapsolje
- 1 stor, uskadet Granny Smith-eple, grovt revet, delt
- 1/2 kopp valnøtt-halvdelinger, ristet, delt
- 4 kopper tynne skiver av rødkål
Fremgangsmåte
- 1Kjør puré av 1 spiseskje sylte, sennep og eddik i en blender. Mens maskinen går, tilsett gradvis olje. Smak til dressingen med salt og pepper. Sett til side en fjerdedel av den revne eplet og noen valnøtt-halvdel til pynt. Vend kål, de resterende 2 spiseskjeene sylte, eplet og valnøttene i en stor bolle. Vend inn nok dressing til å dekke. Smak til med salt og pepper. Pynt med den reserverte revne eplet og valnøtt-halvdelene, og server.
- 2Kjør puré av 1 spiseskje sylte, sennep og eddik i en blender. Mens maskinen går, tilsett gradvis olje. Smak til dressingen med salt og pepper.
- 3Sett til side en fjerdedel av den revne eplet og noen valnøtt-halvdelene til pynt. Vend kål, de resterende 2 spiseskjeene sylte, eplet og valnøttene i en stor bolle. Vend inn nok dressing til å dekke. Smak til med salt og pepper. Pynt med den reserverte revne eplet og valnøtt-halvdelene, og server.