Peanøttsmørbeignets med karamelliserte bananer og bitter karamelliskrem
oppskrift på deilige peanut butter beignets fylt med karamelliserte bananer og servert med bitter karamell iskrem. perfekt dessert for søte gane.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp piskefløte
- 2 spiseskjeer sukker
- 1 spiseskje lys mais sirup
- 340 gram bittersøt (ikke usøtet) eller semisøt sjokolade, hakket
- 3/4 kopp kremet peanøttsmør
- 1 3/4 kopper pluss 2 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp usøtet kakaopulver (helst Valrhona eller Dutch-prosess)
- 1/2 kopp sukker
- 3/4 teskje salt
- 1 1/4 kopper club soda
- 2 store egg
- 9 spiseskjeer usaltet smør, smeltet og avkjølt
- Rapsolje (til steking)
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør
- 1/2 kopp (pakket) mørk brunt sukker
- 1/4 kopp mørk rom
- 1 teskje fersk sitronjuice
- 3 bananer, skåret diagonalt i 1/3-tommers tykke skiver
- Melis
- Bitter karamelliskrem
- Kjøpt peanøttkaramell, hakket
Fremgangsmåte
- 1For peanøttsmørganache: Kok opp krem, sukker og mais sirup i en tung, middels stor kjele. Tilsett sjokolade og rør til den er smeltet og glatt. Overfør blandingen til en middels bolle. Tilsett peanøttsmør og visp til blandingen er jevn. Dekk til og sett i kjøleskapet til ganachen er fast, ca. 2 timer. Bruk en måleskje med jevnt målebopp, form 3,2 cm store kuler. Plasser på bakepapir. Frys ganachekulene over natten.
- 2Kok opp krem, sukker og mais sirup i en tung, middels stor kjele. Tilsett sjokolade og rør til den er smeltet og glatt. Overfør blandingen til en middels bolle. Tilsett peanøttsmør og visp til blandingen er jevn. Dekk til og sett i kjøleskapet til ganachen er fast, ca. 2 timer.
- 3Bruk en måleskje med jevnt målebopp, form 3,2 cm store kuler. Plasser på bakepapir. Frys ganachekulene over natten.
- 4For beignètte-deigen: Visp mel, kakaopulver, sukker og salt i en stor bolle for å blande. Tilsett club soda, deretter egg og smør som er smeltet. Bruk en elektrisk mikser og pisk til blandingen er godt blandet og glatt. Hell nok olje i en tung stor stekepanne til en dybde på 3,8 cm; varm opp til 180°C. Ta ut peanøttsmørganachekulene fra fryseren. Arbeid med noen få ganger av gangen, dypp kulene i beignètte-deigen, og dekk kulene helt. Løft ut med en gaffel og gled forsiktig ned i den varme oljen; stek til deigen er satt og litt sprø, ca. 1 1/2 minutt. Bruk en hullsleiv og legg beignètterne på tørkepapir for å renne av. Hold varme.
- 5Visp mel, kakaopulver, sukker og salt i en stor bolle for




