Hello Fresh Mobile Banner
Blomkålmos

Blomkålmos

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull cauliflower mousse. Perfekt som forrett eller tilbehør, enkel å lage og sunn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 5 kopper grovhakket blomkål (halv medium stor hode)
  • 2 ½ teskjeer salt
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 spiseskje hvetemel
  • ½ kopp melk
  • ¼ teskje hvit pepper
  • ⅛ teskje nyrevet muskatnøtt
  • 3 store egg, lett pisket
  • ½ oz finrevet Parmigiano-Reggiano (¼ kopp)
  • Spesialutstyr: en 1-liters souffléform

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midtposisjon og forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør en souffléform, og dekk bunnen med et rundt stykke bakepapir eller voksark, og smør papiret. Sett formen i kjøleskapet til den skal fylles. Kok blomkål med 2 teskjeer salt i en kjele på 3 til 4 liter med kokende vann, uten lokk, til det er mørt, ca. 15 til 18 minutter. Sil av vannet og la blomkålen renne godt av i en sil, deretter mos den i en food processor til den er glatt. Smelt smør i en tykkbunnet kjele på 1 liter over moderat lav varme. Tilsett mel og kok, mens du visper, i 2 minutter. Hell i melk i en tynn stråle, mens du visper, og tilsett hvit pepper, muskatnøtt og resten av ½ teskje salt, og visp godt. Kok opp under konstant visping, og skru ned varmen. La det småkoke i 2 minutter, mens du visper. Ta kjelen av varmen og la béchamelen avkjøles i 5 minutter. Rør inn blomkålmosen i béchamelen, og tilsett deretter de piskede eggene, og visp til det er godt blandet. Hell blandingen i souffléformen, og sett den i en langpanne som måler 33 x 23 cm, og tilsett nok kokende vann i langpannen til det når midten av formen. Stek til midten av moussen er fast når du kjenner på den, og moussen begynner å trekke seg fra kantene, ca. 35–40 minutter. Ta moussen ut av ovnen og vannbadet. Plasser ovnracket slik at toppen av moussen er 10–15 cm fra grillen, og forvarm grillen. Bruk en kniv til å gå rundt kanten av souffléformen, og legg en ovnsikker tallerken oppå formen. Vend moussen forsiktig ut på tallerkenen. Strø jevnt med ost over toppen, og gratiner i ovnen til osten er smeltet og gyllen, ca.