Hjemmelagde mais-tortillas

Hjemmelagde mais-tortillas

lær hvordan du lager deilige hjemmelagde mais-tortillas med en enkel oppskrift. perfekt for tacos og meksikanske retter, enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1, 2 kopper mais-melblanding (se merknad)
  • 1 1/2 kopper varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen masaen og det varme vannet i en middels stor bolle, og bland til en myk deig dannes. Du kan bruke en tresleiv til å blande, men du vil få bedre resultat hvis du bruker hendene dine. Vend deigen ut på en melet overflate og kna den til den er jevn. Hvis deigen virker tørr, tilsett mer vann, en spiseskje av gangen, etter behov.
  2. 2For å forme tortillalefsene, ta én av gangen, klyp av små porsjoner (ca. 3 spiseskjeer) av deigen og trill hver porsjon mellom håndflatene til en ball. Dekk deigen med en fuktig klut mens du former dem, for å forhindre at de tørker ut.
  3. 3Åpne en plastpose av størrelse kvart (quart) med glidelås, langs begge sidene, slik at den blir til et rektangel. Bruk posen til å legge oppå en tortillapresse når du former lefsene, slik at de ikke setter seg fast: Legg den ene siden av plasten over bunnen av pressen, plasser en deigball i midten, og brett den andre siden av plasten over deigen. Lukk toppen av tortillapressen godt nedover for å forme lefsen. (Se notat.)
  4. 4Varm opp en takke eller stekepanne til den er godt varm. Legg en tortillalefse på takken og stek i 1 ½ minutt. Bruk en stekespade til å snu den, og fortsett å steke, snu den av og til, til begge sider har små brune flekker. Overfør til en tallerken og dekk med et kjøkkenhåndkle for å holde den varm mens du steker de resterende lefsene, og legg de ferdige lefsene oppå hverandre på tallerkenen. Server umiddelbart.