
Kyllingsalat med Piquillo-pepper, mandler og krydrede grønne blader
Oppdag en smakfull kyllingsalat med piquillo-pepper, mandler og krydrede grønne blader. Perfekt for en lett og spicy lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ts Dijon-sennep
- 1/3 kopp ekstra virgin olivenolje
- 4 kopper kylling i 1/2-tommers terninger, pluss 3 ss av stekefettet fra Roast Kylling med spansk paprika
- 1 kopp tynne skiver av grønn løk
- 1/3 kopp pluss 3 ss skårede mandler, ristet
- 4 piquillo-pepper eller 1 rødt paprika fra glass, godt drenert, skåret i 1/4-tommers brede strimler på langs
- 170 gram assorterte krydrede salatblader (som vannkresse, frisée, babyruccola og escarolens hjerter; omtrent 6 godt pakket kopper)
- 1/2 kopp hakket fersk basilikum
Fremgangsmåte
- 1Visp eddik og sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn oljen; smak til med salt og pepper. Legg kyllingen i en stor bolle. Varm opp stekefettet i mikrobølgeovnen til det akkurat smelter. Hell det over kyllingen; vend godt slik at det dekker. Tilsett grønn løk, 1/3 kopp mandler og paprika, og vend igjen. FORBEREDING Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet. La dressingen stå i romtemperatur før bruk. Tilsett salatgrønnsaker, basilikum og dressing i bollen med kylling; vend godt slik at det blandes. Smak til kyllingsalaten med salt og pepper. Strø de resterende 3 spiseskjeene ristet mandler over, og server.
- 2Visp eddik og sennep i en liten bolle. Rør gradvis inn oljen; smak til med salt og pepper.
- 3Legg kyllingen i en stor bolle. Varm opp stekefettet i mikrobølgeovnen til det akkurat smelter. Hell det over kyllingen; vend godt slik at det dekker. Tilsett grønn løk, 1/3 kopp mandler og paprika, og vend igjen. FORBEREDING Kan lages 2 timer i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet. La dressingen stå i romtemperatur før bruk.
- 4Tilsett salatgrønnsaker, basilikum og dressing i bollen med kylling; vend godt slik at det blandes. Smak til kyllingsalaten med salt og pepper. Strø de resterende 3 spiseskjeene ristet mandler over, og server.