
Krydret pølse- og kamskjellssuppe
dyp smakfull suppe med krydret pølse og saftige muslinger. enkel å lage og perfekt for en varmende middag på kjølige dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 løk, finhakket
- 2 stilker selleri, finhakket
- 2 gulrøtter, finhakket
- 1 stor hvitløksfedd, hakket
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 kopper hermetiske knuste tomater
- 6 kopper flaskevann med østerssjy
- 6 kopper vann
- 1 teskje tørkede rød pepperflak, eller etter smak
- 900 gram kielbasa (polsk røkt pølse), skåret diagonalt i 0,5 cm tykke skiver
- 30 små skjellkledde blåskjell, for eksempel littleneck, renset (fremgangsmåte følger)
- 1/3 kopp finhakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1I en tykk kjele kok løk, selleri, gulrøtter og hvitløk i oljen over moderat lav varme, under omrøring, til grønnsakene er myke. Rør inn tomatene, clam juice, vannet og rød pepperflak, og la det småkoke, dekket, i 3 minutter. I en tykk stekepanne bruner du kielbasa i porsjoner over moderat varme, og overfører den til papirhåndklær for å renne av når den er brunet. Til tomatblandingen tilsetter du skjellene og lar dem koke, dekket, i 3 til 6 minutter, og overfører dem til en bolle når de åpner seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg, og legg de åpne skjellene tilbake i tomatblandingen. Rør inn kielbasa, persille og salt etter smak, og varm opp suppen til den er varm.
- 2I en tykk kjele kok løk, selleri, gulrøtter og hvitløk i oljen over moderat lav varme, under omrøring, til grønnsakene er myke. Rør inn tomatene, clam juice, vannet og rød pepperflak, og la det småkoke, dekket, i 3 minutter. I en tykk stekepanne bruner du kielbasa i porsjoner over moderat varme, og overfører den til papirhåndklær for å renne av når den er brunet. Til tomatblandingen tilsetter du skjellene og lar dem koke, dekket, i 3 til 6 minutter, og overfører dem til en bolle når de åpner seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg, og legg de åpne skjellene tilbake i tomatblandingen. Rør inn kielbasa, persille og salt etter smak, og varm opp suppen til den er varm.
- 3For å rense skjell med hard skal: Skrubb skjellene grundig med en stiv børste under kaldt vann, og kast de som har sprukne skjell eller som ikke er tett lukket.
- 4Skrubb skjellene grundig med en stiv børste under kaldt vann, og kast de som har spruk





