Krydret pølse- og kamskjellssuppe

Krydret pølse- og kamskjellssuppe

dyp smakfull suppe med krydret pølse og saftige muslinger. enkel å lage og perfekt for en varmende middag på kjølige dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 løk, finhakket
  • 2 stilker selleri, finhakket
  • 2 gulrøtter, finhakket
  • 1 stor hvitløksfedd, hakket
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kopper hermetiske knuste tomater
  • 6 kopper flaskevann med østerssjy
  • 6 kopper vann
  • 1 teskje tørkede rød pepperflak, eller etter smak
  • 900 gram kielbasa (polsk røkt pølse), skåret diagonalt i 0,5 cm tykke skiver
  • 30 små skjellkledde blåskjell, for eksempel littleneck, renset (fremgangsmåte følger)
  • 1/3 kopp finhakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1I en tykk kjele kok løk, selleri, gulrøtter og hvitløk i oljen over moderat lav varme, under omrøring, til grønnsakene er myke. Rør inn tomatene, clam juice, vannet og rød pepperflak, og la det småkoke, dekket, i 3 minutter. I en tykk stekepanne bruner du kielbasa i porsjoner over moderat varme, og overfører den til papirhåndklær for å renne av når den er brunet. Til tomatblandingen tilsetter du skjellene og lar dem koke, dekket, i 3 til 6 minutter, og overfører dem til en bolle når de åpner seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg, og legg de åpne skjellene tilbake i tomatblandingen. Rør inn kielbasa, persille og salt etter smak, og varm opp suppen til den er varm.
  2. 2I en tykk kjele kok løk, selleri, gulrøtter og hvitløk i oljen over moderat lav varme, under omrøring, til grønnsakene er myke. Rør inn tomatene, clam juice, vannet og rød pepperflak, og la det småkoke, dekket, i 3 minutter. I en tykk stekepanne bruner du kielbasa i porsjoner over moderat varme, og overfører den til papirhåndklær for å renne av når den er brunet. Til tomatblandingen tilsetter du skjellene og lar dem koke, dekket, i 3 til 6 minutter, og overfører dem til en bolle når de åpner seg. Kast eventuelle skjell som ikke åpner seg, og legg de åpne skjellene tilbake i tomatblandingen. Rør inn kielbasa, persille og salt etter smak, og varm opp suppen til den er varm.
  3. 3For å rense skjell med hard skal: Skrubb skjellene grundig med en stiv børste under kaldt vann, og kast de som har sprukne skjell eller som ikke er tett lukket.
  4. 4Skrubb skjellene grundig med en stiv børste under kaldt vann, og kast de som har spruk