
Karamellisert chipotle-kylling
Lær hvordan du lager saftig og smakfull karamellisert chipotle kylling med en enkel oppskrift. Perfekt til middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 8 store hvitløksfedd, tynne skivet (ca. 1/2 kopp)
- 2 mellomstore løk, hakket (ca. 2 kopper)
- 1 kopp ketchup
- 2 spiseskjeer Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer mørk brunt sukker, pakket
- 1/4 kopp hakkede hermetiske chipotle-chili i adobo (fra en 200 grams boks)
- 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 2 spiseskjeer eplesidereddik
- 1/2 teskje kanel
- 2 hele kyllinger (ca. 1,6 kg hver), hver delt i 8 deler
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en tung stekepanne på 30 cm over middels høy varme til den skinner. Kok hvitløk, rør konstant, til den er gyllen, og overfør deretter med en hullsleiv til en tallerken. Reduser varmen til middels og kok løk, rør av og til, til den er gyllenbrun, ca. 15 minutter. Tilsett hvitløk og de resterende ingrediensene, unntatt kylling, i pannen med 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper, og la det småkoke, rør av og til, til sausen er litt tykkere, ca. 25 minutter. Forvarm ovnen til 230°C med risten i midten. Gni kyllingen inn med halvparten av sausen, og stek den deretter, med skinnsiden opp, i en stor, tung, 4-sidet stekeplate på 43 x 28 cm i 25 minutter. Ta ut av ovnen og pensle med resten av sausen, og fortsett å steke til kyllingen er gjennomstekt og har fått fin farge på noen steder, ytterligere 20–25 minutter.





