Rask Ragù Bolognese

Rask Ragù Bolognese

Lær hvordan du lager en deilig og rask ragù bolognese. Perfekt for en smakfull middag på kort tid. Enkel oppskrift for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 510 gram kjøttdeig blanding eller 170 gram hver av magert storfekjøtt, magert kalvkjøtt og magert svinekjøtt
  • 1 middels løk, hakket
  • 1/3 kopp grovhakket gulrot
  • 1/3 kopp grovhakket selleri
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/2 kopp rødvin
  • 2 bokser á 410 gram hakkede tomater med balsamicoeddik, basilikum og olivenolje i juice
  • 1/3 kopp fløte
  • 2 spiseskjeer hakket fersk oregano
  • 450 gram spaghetti
  • Revet parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett kjøtt, løk, gulrot, selleri og hvitløk; sautér til kjøttet begynner å bli brunt, ca. 8 minutter. Tilsett vin og kok opp til vinen fordampes, rør ofte, ca. 3 minutter. Rør inn tomater med juice, fløte og oregano. Senk varmen til middels lav og la det småkoke til sausen tykner, ca. 25 minutter. Smak til med salt og pepper.
  2. 2I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen på 4 tallerkener. Fordel sausen over pastaen. Dryss med parmesanost og server.
  3. 3Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett kjøtt, løk, gulrot, selleri og hvitløk; sautér til kjøttet begynner å bli brunt, ca. 8 minutter. Tilsett vin og kok opp til vinen fordampes, rør ofte, ca. 3 minutter. Rør inn tomater med juice, fløte og oregano. Senk varmen til middels lav og la det småkoke til sausen tykner, ca. 25 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. 4I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen på 4 tallerkener. Fordel sausen over pastaen. Dryss med parmesanost og server.