Rask Ragù Bolognese
Lær hvordan du lager en deilig og rask ragù bolognese. Perfekt for en smakfull middag på kort tid. Enkel oppskrift for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 510 gram kjøttdeig blanding eller 170 gram hver av magert storfekjøtt, magert kalvkjøtt og magert svinekjøtt
- 1 middels løk, hakket
- 1/3 kopp grovhakket gulrot
- 1/3 kopp grovhakket selleri
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 kopp rødvin
- 2 bokser á 410 gram hakkede tomater med balsamicoeddik, basilikum og olivenolje i juice
- 1/3 kopp fløte
- 2 spiseskjeer hakket fersk oregano
- 450 gram spaghetti
- Revet parmesanost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett kjøtt, løk, gulrot, selleri og hvitløk; sautér til kjøttet begynner å bli brunt, ca. 8 minutter. Tilsett vin og kok opp til vinen fordampes, rør ofte, ca. 3 minutter. Rør inn tomater med juice, fløte og oregano. Senk varmen til middels lav og la det småkoke til sausen tykner, ca. 25 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 2I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen på 4 tallerkener. Fordel sausen over pastaen. Dryss med parmesanost og server.
- 3Varm opp olje i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Tilsett kjøtt, løk, gulrot, selleri og hvitløk; sautér til kjøttet begynner å bli brunt, ca. 8 minutter. Tilsett vin og kok opp til vinen fordampes, rør ofte, ca. 3 minutter. Rør inn tomater med juice, fløte og oregano. Senk varmen til middels lav og la det småkoke til sausen tykner, ca. 25 minutter. Smak til med salt og pepper.
- 4I mellomtiden, kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er al dente. Sil av vannet og fordel pastaen på 4 tallerkener. Fordel sausen over pastaen. Dryss med parmesanost og server.





