Agurkréme med raita

Agurkréme med raita

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull cucumber raita, perfekt som tilbehør til indiske retter. Rask og lett oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 middels agurk
  • 1 teskje spisskummenfrø
  • 2 kopper naturell, helmelk yoghurt
  • 1 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 2 spiseskjeer fersk koriander- eller mynteblader, hakket
  • cayennepepper eller paprika til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Skrell agurken. Kutt den på langs i 1/4-tommers strimler, og skjær deretter i tynne skiver på tvers. Tørk av overflødig fuktighet med papirhåndklær. Rist spisskummenfrøene i noen sekunder i en liten, tykk stekepanne over høy varme. I en bolle, rør inn yoghurten til den er glatt. Bland den med spisskummen, hvitløk og koriander- eller mynteblader. Kombiner blandingen med agurkstrimlene, strø over cayennepepper eller paprika, og sett kaldt før servering.