Agurkréme med raita
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull cucumber raita, perfekt som tilbehør til indiske retter. Rask og lett oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 middels agurk
- 1 teskje spisskummenfrø
- 2 kopper naturell, helmelk yoghurt
- 1 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
- 2 spiseskjeer fersk koriander- eller mynteblader, hakket
- cayennepepper eller paprika til pynt
Fremgangsmåte
- 1Skrell agurken. Kutt den på langs i 1/4-tommers strimler, og skjær deretter i tynne skiver på tvers. Tørk av overflødig fuktighet med papirhåndklær. Rist spisskummenfrøene i noen sekunder i en liten, tykk stekepanne over høy varme. I en bolle, rør inn yoghurten til den er glatt. Bland den med spisskummen, hvitløk og koriander- eller mynteblader. Kombiner blandingen med agurkstrimlene, strø over cayennepepper eller paprika, og sett kaldt før servering.